Site logo

Festivali u Banjaluci

FreshWave festival Banja Luka

Doživite Banjaluku i upoznajte najpoznatije festivale u Banjaluci.

Donosimo vam listu najpoznatijih festivala u Banjaluci.

Lista će se blagovremeno dopunjavati. 

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


BANJA LUKA FEST (06-10 jul 2021)

Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih pet festivalskih dana, želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. Uprkos trenutnoj situaciji i mnogobrojnim izazovima, uspjeli smo da dovedemo velike izvođače kao što su Mariza, Stefan Milenković i Amira Medunjanin. Ovo je tek početak. Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. 

Banjalučki dani muzike (30-31 jul 2021.)

Nakon više od godinu dana festivalske tišine, muzički festival “Banjalučki dani muzike” vraća se u grad, na radost mnogobrojnih ljubitelja ovog festivala. Zbog specifične epidemiološke situacije i mjera koje su trenutno na snazi, najposjećeniji BiH muzički festival sa sedmogodišnjom tradicijom ovoga puta održaće se na koncertnom prostoru Vodenog parka “Aquana”, 30. i 31. jula.

FreshWave festival (5-7 avgusta 2021.)

Nektar Fresh Wave Festival je najveći festival elektronske muzike u Bosni i Hercegovini. Festival se održava na tvrđavi Kastel u Banja Luci koja se nalazi u srcu balkanske regije. Ove godine je Festival otvoren i za druge muzičke žanrove. Prethodnih sedam godina smo ugostili mnoge DJ-eve, a sada osjećamo da smo spremni i za velike bendove. Festival je koncipiran tako da imamo poznate izvođače kao i one koji su na početku svojih muzičkih karijera.

MOTOFEST (20-22 avgusta 2021.)

Internacionalna izložba i moto sajam, jedinstveni moto defile, stunt vožnje, izbor/nagrada najboljeg motora, bajkerske igre, mnogi drugi zabavni sadržaji i naravno, vrhunski muzički program. Kao i prošlih godina, humanitarna tradicija se nastavlja te će dio sredstava realizovanih kroz aktivnosti biti doniran Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“, Banjaluka.

 

Izvor: wevotravel

Izvor fotografije: Facebook

Podijelite sa prijateljima