Site logo
Kategorija
Opis

Sarajevo Film Festival (SFF 2024) je jedan od prominentnijih i većih filmskih festivala u jugoistočnoj Evropi, i jedan je od većih filmskih festivala u Evropi. Održava se u augustu i prikazuje raznovrsne dugometražne i kratke filmove iz cijelog svijeta. Trenutni direktor festivala je Mirsad Purivatra, bivši direktor McCann Erickson filijale u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo Film Festival 2024 (SFF 2024) održaće se od 16.08 do 23.08.2024. godine.

Osnovan je u Sarajevu 1995. godine, tokom opsade Sarajeva, i svake godine dovodi međunarodne i domaće poznate ličnosti u Sarajevo.

Dvije decenije kasnije, Sarajevo Film Festival je izrastao u međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope (Albanija, Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Mađarska, Kosovo*, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija, Turska, Ukrajina) zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u centar pažnje međunarodne filmske javnosti.

Sarajevo Film Festival služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

SFF 2023 se održava od 11. do 18. avgusta 2023. godine u Sarajevu.

Sponzorisano
Sponzorisano
Datum održavanja
Lokacija
  • Obala Kulina bana 9, Sarajevo 71000, Босна и Херцеговина

Posjetite nas na društvenim mrežama
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju

    Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta