Opis

Petnaesto izdanje Kastel Rock Fest - a biće održano od 30. avgusta do 3. septembra 2022. na tvrđavi Kastel, u Banjaluci

10 koncerata velikih regionalnih muzičkih imena, izložbe, promocije, panel diskusije, edukativne radionice, ali i mnogo plesa i najbolje zabave, očekuje vas u 4 festivalska dana.

Prvi banjalučki muzički festival Kastel Rock Fest, pod tadašnjim imenom „Mjesec muzike“, održan je 2003. godine u organizaciji Hard Rock Radija i Frutela Group iz Banja Luke. Ovaj festival uspješno organizujemo već dugi niz godina u ljetnom periodu na lokaciji Tvrđave Kastel.

Tokom organizacije prethodnih festivala, banjalučkoj publici priredili smo nastupe najpoznatijih muzičkih izvođača iz grada, regiona, Evrope i svijeta.

Svojim znanjem, iskustvom i radom, prezentujemo muzičku rock kulturu i vraćamo je na mjesto koje joj civilizacijski i pripada - mainstream. Organizacija i održavanje prethodnih izdanja festivala doprinijela je da se na regionalnom nivou Banja Luka afirmiše u muzički centar, grad savremene kulture i urbanih muzičkih tokova.

2011. godine, na prijedlog članova grupe Apocalyptica, koji su bili učesnici festivala „Mjesec muzike“, festival mijenja ime u „KASTEL ROCK FEST". Promjenom imena festivala željeli smo da kroz rock kulturu i organizaciju ovog festivala na najbolji način promovišemo našu Tvrđavu Kastel, kao jedinstven istorijski spomenik Grada Banja Luke i jedan od najprepozantljivijih turističkih znamenitosti koje imamo i možemo ponuditi cijelom svijetu.

S obzirom na to da je prvo izdanje festivala održano 2003. godine, to ga čini najdugovječnijim muzičkim festivalom u Banjaluci i prvim ovakvog tipa u regionu.

U organizaciji i produkciji Kastel Rock Fest - a i Hard Rock Radija, do sada su održani koncerti:

- BRYAN FERRY
- LENNY KRAVITZ
- SIMPLE MINDS
- APOCALYPTICA
- LORD OF THE DANCE
- FRANZ FERDINAND
- TITO & TARANTULA
- LAIBACH
- Van Gogh
- Rock simfonija
- Kerber
- Josipa Lisac
- Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane
- Zoran Predin
- Alexandria
- Rade Šerbedžije & Livio Morosin Band i mnogi drugi.

Datum održavanja
Sponzorisano
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju