Site logo
Opis

Porodičnu tradiciju proizvodnje vina negujemo duže od 100 godina. Miroslav Kovačević 2001. godine preuzima i stvara jednu modernu vinariju, sa idejom da vinogradarska i vinarska iskustva svojih dedova, uz pomoć najsavremenije tehnologije uvede u 21. vek

Prema istorijskom pamćenju, prve zasade vinove loze na osunčanim brdima Fruške gore, zasadio je u 3. veku Markus Aurelije Prob, rođeni Sremac - jedan od 16 rimskih imperatora rođenih na tlu Srbije. Ta priča stara 1.700 godina daleka je i deluje skoro mitski, pa ipak ona je duboko usađena u tradiciju svake vinogradarske porodice na Fruškoj gori.

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Preuzevši vinariju od svog oca Miroslav Kovačević kao treća generacija vinara počinje da stvara vrhunska vina.

Tokom godina, nastojali smo da našu vinariju i naše podrume stalno dopunjavamo novim tehnologijama, novom opremom, novim i različitim buradima, ne samo radi pouzdanog kvaliteta ili novih eksperimenta, već i zato što želimo da našim idejama i našim vinima stalno dodajemo novu širinu i nove mogućnosti.

Naša vizija je stalno traganje za najboljim vinima I ono nikada ne prestaje. To traganje je učinilo da se okrenemo proizvodnji vina specifičnih stilova po najstarijim vinskim tehnikama, poput dugih maceracija grožđa i proizvodnje vina u amforama, čija tradicija seže nekoliko hiljada godina unazad.

Korak dalje jeste čuvanje tradicije I vraćanje prirodi te smo se posvetili i organskoj proizvodnji. Kako u vinogradarstvu i vinarstvu nema zaustavljanja već polako koračamo u budućnost, istražujući biodinamičko vinogradarstvo.

U želji da unapredi vinsku kulturu i puteve vina, Miroslav Kovačević 2013 godine preuzima stari iriški podrum “Podrum 1930”.

Ovo grandiozno zdanje jedinstvene ambijentalne celine veoma je važno za varošicu Irig kako zbog same istorije tako i zbog očuvanja i gajenja vinske kulture ovog podneblja. Podrum je osnovan davne 1930 godine od strane vinogradarskih porodica iz Iriga i uspešno je poslovao do 1995. godine kada je usled ekonomske krize i opšteg stanja u našoj državi prestao sa radom. 2013. godine Miroslav Kovačević je otkupio podrum, vratio mu stari sjaj i oživeo proizvodnju vina. Negujući vina čuvamo ujedno i tradiciju starih vinogradarskih porodica i započinjemo stazu našeg vinskog puta. Barik sala, podrumske prostorije sa amforama i arhive ispunjene vinima upotpunjuju doživljaj ovog starog grandioznog podruma iz vremena Kraljevine Jugoslavije.

Miroslav Kovačević već dugi niz godina neguje i širi vinsku kulturu u Srbiji pa je to i glavni razlog otvaranja restorana Vinska kuća Kovačević, prvenstveno da bi istinskim hedonistima pružili užitak kroz naše tradicionalne gastronomske specijalitete.

Kvalitetom vina našli smo put do srca potrošača, a uparivanjem odabranih specijaliteta sa našim vinima zaokružili smo celokupnu vinsku priču.

Video
Sponzorisano
Sponzorisano
Otvoreno
Otvoreno danas: 07:00 - 15:00 Prikaži sedmično radno vrijeme
 • Ponedeljak

  07:00 - 15:00

 • Utorak

  07:00 - 15:00

 • Srijeda

  07:00 - 15:00

 • Četvrtak

  07:00 - 15:00

 • Petak

  07:00 - 15:00

 • Subota

  07:00 - 15:00

 • Nedelja

  07:00 - 15:00

 • 15. jun 2024. 14:13 lokalno vrijeme

Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
Spnzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju

  Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta