Site logo
Kategorija
Opis

Centralni teren, kojeg okružuje 1.300 stolica u bojama zastave Republike Srpske, urađen je po najvišim standardima. Takođe, rasvjeta omogućuje i mečeve u noćnom terminu, a ukoliko bude potrebe, montažnim tribinama biće omogućeno dodatnih 3.200 mjesta, tako da će ovo prelijepo zdranje moći da primi čak 4.500 gledalaca.

Nacionalni tehniski centar Republike Srpske je izradio Tehniski savez Republike Srpske.

Teniski savez Republike Srpske osnovan je 1992. godine, a trenutno broji 21 klub. Teniski savez Republike Srpske ima svoj Kalendar takmičenja, organizuje turnire u svim uzrasnim kategorijama a klubovi su uključeni u Ligu Republike Srpske.
Na osnovu izjave iz Lozane, Teniski savez Republike Srpske, zajedno sa Teniskim savezom Federacijie Bosne i Hercegovine osnivač je Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

U svetlu saradnje dva saveza organizovano je niz zajedničkih kampova na kojima su učešće uzeli perspektivni teniseri iz Republike Srpske i Srbije uz učešće stručnjaka iz oba saveza.

Teniski savez Republike Srpske organizator je „Međunarodnog Kupa gradova“ na kojem učešće uzimaju gradovi iz regiona ali i iz cele Evrope. Ovaj turnir održavca se u septembru u terminu održavanja ATP čelendžera u Banjaluci.

Teniski savez Republike Srpske u nekoliko navrata organizovao je posete perspektivnih tenisera iz Republike Srpske, najkvalitetnijim igračima Srbije, Novaku Đokoviću, Viktoru Trojickom, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću...

Osim Čelendžera u Banjaluci u Republici Srpskoj održava se još nekolicina ITF turnira iz serije fjučers i Srpska Open.

Čelendžer Srpska Open je jedan od najkvalitetnijih turnira u ovom dijelu Evrope, turnir sa jednom od najdužih tradicija u Republici Srpskoj i BiH. Turnire višeg ranga u bivšoj Jugoslaviji imaju samo Beograd I Umag.

Teniski Čelendžer igra se za nagradni fond od 80 ATP bodova što je jednako učešću u trećem kolu najkvalitetnijih svjetskih turnira Gren Slemova.

Sponzorisano
Sponzorisano
Lokacija
  • Др. Младена Стојановића 10, Бања Лука 78000, Босна и Херцеговина

Sponzorisano
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju

    Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta