Site logo
Opis

Planina Kozara, u geografskom i geomorfološkom pogledu zahvata pripanonsko područje unutrašnjih Dinarida. Površina Nacionalnog parka "Kozara" je 3520 ha, proglašena je Nacionalnim parkom 1967.s ciljem zaštite kulturno - istorijskih i prirodnih vrijednosti planine Kozare. Kozara je planina dinamičnog reljefa čiji visovi ne prelaze hiljadu metara nadmorske visine. Umjereno - kontinentalna klima, veliki broj sunčanih dana i pitomi planinski vrhovi - vidikovci sa kojih se vidi Gradiška, Prijedor, Dubica i ostala okolna mjesta, daju posebnu vrijednost ovoj planini.

Na Mrakovici je uredena skijaška staza dužine 800 metara i u funkciju su stavljeni ski - liftovi. Obezbijeđeni su uslovi za skijaše svih uzrasta koji, od sada, mogu uživati u ovom atraktivnom, zimskom sportu.

Kozara ski centar je smješten na svega 12,5 kilometara od magistralne putne komunikacije Banjaluka-Prijedor. Od aerodroma u Mahovljanima udaljen je oko 65, a od graničnog prelaza prema Hrvatskoj, kod Dubice, oko 60 kilometara. Sa pomenutog magistralnog pravca, u mjestu Kozarac, odvaja se vijugavi asfaltni planinski put, koji vas vodi pored hotela “Monument”, restorana “Bijele Vode”, gdje prolaskom pored planinskog doma “Nacionalnog parka Kozara”, izlazite na parking prostor u samoj blizini skijaške staze, odakle se vidi etno restoran “Ski pass” , ski servis i ostali prateći sadržaji. Ugođaj i okolina, koju prilikom tog kratkog puta možte doživjeti i vidjeti, predstavlja jedinstvenu uvertiru u ono što vas očekuje na Mrakovici, jednom od vrhova planine Kozare.

Skijalište Kozara (Kozara SKI centar) ima 3 ski staze sa liftovima. Ski staza Kozara 1 dužine 650 metara sa ski liftom tanjir. Ski staza Kozara 2 duzine 850 m i ski lift tipa "sidro".

Dječija staza duzine 200 m i mali ski lift. Obezbjeđeni su uslovi za skijaše svih uzrasta, naročito početnike, koji mogu uživati u ovom atraktivnom zimskom sportu.

Staze su uređene modernim snježnim ratracima, koji stvaraju idealne uslove za skijanje. Poseban ugođaj čini noćno skijanje.

U ponudi za iznajmljivanje, "Ski lift Kozara" za djecu i odrasle nudi preko 100 pari carving skija, pancerica i štapova, kao i snowboard. Vršimo usluge servisiranja skija, popravke i voskarenje kliznih ploha, podešavanje vezova, oštrenje rubnika.

Ski škola Kozara je osnovana početkom 2018. godine za skijaše početnike svih uzrasta, koji će nakon obuke sa stručnim skijaškim instruktorima, moći da uživaju u skijanju na Kozari.

U ski školi su angažovani licencirani učitelji skijanja koji garantuju kvalitetnu stručnu uslugu.

Prostorije ski škole se nalaze na skijalištu.

Sponzorisano
Sponzorisano
Otvoreno
Otvoreno 24h danas
 • Ponedeljak

  Otvoreno 24h

 • Utorak

  Otvoreno 24h

 • Srijeda

  Otvoreno 24h

 • Četvrtak

  Otvoreno 24h

 • Petak

  Otvoreno 24h

 • Subota

  Otvoreno 24h

 • Nedelja

  Otvoreno 24h

 • 3. oktobar 2023. 05:06 lokalno vrijeme

Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
Sponzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju