Site logo
Kategorija
Opis

Ćevap fest, koji ima za cilj očuvanje i promociju najprepoznatljivijeg gastronomskog brenda u Banjaluci, banjalučkog ćevapa, održaće se od 27. do 29. oktobra 2023. godine u parku Petar Kočić, Banja Luka.

Ovogodišnji "Ćevap fest" predstaviće vrhunske banjalučke ćevabdžinice i dodatno će obogatiti festivalsko iskustvo. Organizatori su uložili znatan trud kako bi obezbedili nove sadržaje i iznenađenja. Uzbudljiva novina za ovogodišnji festival je otvaranje vrata i za majstore burgera, koji će imati priliku da se prijave i učestvuju u ovom kulinarskom spektaklu.

Očekujte da vas oduševi bogatstvo ukusa i raznovrsnost jela na "Ćevap festu", dok ćete istovremeno imati priliku da uživate u predivnom ambijentu pored Kastela. Ne propustite priliku da se prepustite čarima ovog festivala hrane i da zajedno sa zajednicom gastronomskih majstora proslavite autentičnu banjalučku kulinarsku tradiciju.

Banjalučki ćevap predstavlja ukusnu i omiljenu poslasticu koja je postala zaštitni znak i ponos grada Banja Luke u Bosni i Hercegovini. Ovi sočni mesni ražnjići predstavljaju neodoljivu gastronomsku tradiciju koja seže duboko u lokalnu kuhinju.

Banjalučki ćevap se pravi od kombinacije mlevenog mesa, obično junećeg ili svinjskog, mada se često koristi i mešavina oba. Meso se pažljivo začinjava i mesi kako bi se postigao savršen balans ukusa. Ključna karakteristika ovih ćevapa je njihova sočnost i mekoća, što se postiže pažljivim pripremanjem i pečenjem na roštilju.

Ćevapi se često poslužuju u lepinji (somunu) sa lukom, ajvarom (paprikom) i kajmakom. Kombinacija svežeg hleba, aromatičnih ćevapa i bogatih priloga čini ovaj obrok neodoljivim i izuzetno zadovoljavajućim za nepce.

Osim što su omiljeni među lokalnim stanovništvom, Banjalučki ćevapi su takođe postali popularni među turistima koji posete ovaj grad. Restorani i ćevabdžinice u Banjoj Luci često nude ovu poslasticu kao klasičan deo svojih menija, što omogućava posetiocima da dožive istinski ukus Banja Luke.

Video snimak
Sponzorisano
Sponzorisano
Datum održavanja
Lokacija
  • Q5CQ+7C5, Бања Лука 78000, Босна и Херцеговина

Posjetite nas na društvenim mrežama
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju

    Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta