Site logo
Kategorija
Opis

Advent u Zagrebu je tradicijska predbožićna manifestacija koja se tokom Došašća i Božićnoga vremena održava na više mjesta u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom.

Advent u Zagrebu 2023. počinje 02.12.2023. i traje do 07.01.2024. godine.

Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29.11 i trajati do 2.12. Svrha je omogućiti nositeljima lokacija pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 2.12, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.

Ove godine Advent Zagreb na ulice grada vraća ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Advent u Zagrebu predstavlja božićni duh, a njega stvaraju emocije u našim srcima. On je lagana šetnja s najmilijima, osjećaj topline uprkos hladnoći, radost darivanja i vjera u bolje sutra. I zato je ove godine adventski program u Zagrebu kreiran da zvukom, prizorom, okusom i mirisom dozove taj božićni duh na ulice grada s milijun srca, a kako bi svako od njih moglo ponovno iskusiti osjećaj čiste radosti.

U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicijski Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, nude obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicijskih hrvatskih proizvoda.

Na glavnomu zagrebačkomu trgu kod velikoga sata kiti se veliko božićno drvce, a na pozornici se održavaju prigodni koncerti.

Advent u Zagrebu događa se i na drugim mjestima poput Zrinjevca, Cvjetnog trga, Europskoga trga, kod Uspinjače i drugdje. Događanja na Zrinjevcu uključuju božićne pjesme, valcer, suvenire i tradicijska jela.

ZET-ov Veseli božićni tramvaj kreće na uglu Praške i Jelačićeva trga, a u njemu se nalaze Djed Božićnjak i drugi blagdanski ili crtani likovi. Od 2014. godine novost je Ledeni park na Tomislavovomu trgu, koji uključuje klizalište, ugostiteljsku ponudu i glazbene programe.

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala „European Best Destinations” tri puta za redom proglašen najboljim turističkim odredištem za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

Sva događanja i program možete vidjeti ovde: https://www.adventzagreb.hr/ 

Video snimak
Sponzorisano
Sponzorisano
Datum održavanja
Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
 • Kemal Karic
  12. decembar 2022. u 23:02

  Grad, sredenost i opca atmosfera odlicni.
  Medutim izuzetno ne ljubazni kako ugostitelji tako inace svi. Dosao sam sa automobilom novim vrijednosti cca 179.000,00 KM ili cca 650.000,00 Kn i na registraciji Sarajevo osiguranje, da bi me cak prvu noc docekalo duboko urezano slovo “M”. Predpostavljam da je aludirano na rjec MEDO 😞 pogotovo kada sam vidio reakcije od predpostavljam ucinilaca kada sam nazvao svog sina imenom.
  Mislim da cesce trebate doci u Sa da vidite sta je dobrodoslica a da ne spominjem Bg. Na moju zalost ako gdje trebam u EU moram preko HR ali to je samo i iskljucivo prolaz. Toliko o HR !

 • Kemal Karic
  12. decembar 2022. u 23:03

  Katastrofa poslao sam recenziju i detaljno objasnio.

  Prosječna ocjena

  Gostoljubivost

  Usluga

  Cijena

 • Zorka Marijanovic
  28. decembar 2022. u 21:16

  Svakoko preporučam da posjetite Advent u Zagrebu.Čarobno i veličanstveno blagdansko vrijeme.

  Prosječna ocjena

  Gostoljubivost

  Usluga

  Cijena

Dodajte recenziju