Site logo
Kategorija
Opis

Advent u Zagrebu je tradicijska predbožićna manifestacija koja se tokom Došašća i Božićnoga vremena održava na više mjesta u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom.

Advent u Zagrebu 2023. počinje 02.12.2023. i traje do 07.01.2024. godine.

Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29.11 i trajati do 2.12. Svrha je omogućiti nositeljima lokacija pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 2.12, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.

Od 02.12. do 07.01. a, i ove će se godine stopama glavnog grada rasuti svjetlost tisuća i tisuća lampica, šireći blagost i romansu kakvu pruža samo ovo adventsko vrijeme. Ulice, trgovi, šetališta, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima te ugrijati ruke na šalici kuhanog vina ili vruće čokolade. Uživajte u mirisima i okusima cimeta, klinčića te lokalnih delicija koji će se širiti diljem centra grada. Pustite brige iza sebe, razvucite osmijeh na rumene obraze i prepustite se ritmu blagdanske glazbe koja će biti svugdje oko vas!

Druga značajna promjena jest da će Gornji grad ove sezone ostati bez adventskih manifestacija. Do izmještanja je došlo zbog očitovanja Klovićevih dvora te resornog gradskog ureda za obnovu u kojem se navodi kako radovi na obnovi galerije, gimnazije i palače Hidrometeorološkog zavoda neće biti gotovi do početka održavanja manifestacije te radi sigurnosti posjetitelja sugeriraju njezino izmještanje.

Ujedno, ovaj premještaj označava i službeno otvaranje nove adventske lokacija koja će biti smještena u novootvorenoj pješačkoj zoni Masarykove ulice. Tamo nas čekaju Matoš&mačke. Istočna strana svima dragog Strossa vraća se 70 godina u prošlost, u doba lepršavih suknji te nezaobilaznih šešira; kiti se starim cipelama za ples, skijama i klizaljkama te postaje Caffe de Matoš – razigrani ulični advent iz 1950-ih godina.

Ulice grada zasjat će u novom ruhu, a čekaju nas i zanimljive umjetničke instalacije. Glavni gradski trg i ovog Adventa ponosi se najvećom božićnom jelkom u gradu. Mažuranac nam ovog Adventa šalje pozivnicu za klasični bal u dvorani na otvorenom, pod plesom kristalnog lustera i nebeskih zvijezda.

Na istočni dio Trga bana Jelačića tako nam stiže Baš Naš Advent u kojem smo proteklih godina uživali na platou Gradec. Ponovno nas čeka Advent na Zrinjevcu, kao i EU Advent na Europskom trgu.

I Fuliranje se vraća u grad – ove godine svojim zabavnim karakterom i netradicionalnim pristupom srca građana Zagreba i gostiju zavodi mali Advent na Strossmayerovom trgu.

A ni ovaj Advent u Zagrebu neće proći bez omiljenog Ledenog parka na Tomislavcu.

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala „European Best Destinations” tri puta za redom proglašen najboljim turističkim odredištem za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

Sva događanja i program možete vidjeti ovde: https://www.adventzagreb.hr/ 

Video snimak
Sponzorisano
Sponzorisano
Datum održavanja
 • 2. decembar 2023. 17:00 - 7. januar 2024. 00:00 Završeno
Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
 • Kemal Karic
  12. decembar 2022. u 23:02

  Grad, sredenost i opca atmosfera odlicni.
  Medutim izuzetno ne ljubazni kako ugostitelji tako inace svi. Dosao sam sa automobilom novim vrijednosti cca 179.000,00 KM ili cca 650.000,00 Kn i na registraciji Sarajevo osiguranje, da bi me cak prvu noc docekalo duboko urezano slovo „M“. Predpostavljam da je aludirano na rjec MEDO 😞 pogotovo kada sam vidio reakcije od predpostavljam ucinilaca kada sam nazvao svog sina imenom.
  Mislim da cesce trebate doci u Sa da vidite sta je dobrodoslica a da ne spominjem Bg. Na moju zalost ako gdje trebam u EU moram preko HR ali to je samo i iskljucivo prolaz. Toliko o HR !

 • Kemal Karic
  12. decembar 2022. u 23:03

  Katastrofa poslao sam recenziju i detaljno objasnio.

  Prosječna ocjena

  Gostoljubivost

  Usluga

  Cijena

 • Zorka Marijanovic
  28. decembar 2022. u 21:16

  Svakoko preporučam da posjetite Advent u Zagrebu.Čarobno i veličanstveno blagdansko vrijeme.

  Prosječna ocjena

  Gostoljubivost

  Usluga

  Cijena

Dodajte recenziju

Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta