Site logo
Kategorija
Opis

Festival čokolade Opatija postaje najslađa destinacija u Hrvatskoj.

Tri opatijska dana posvećena „Njezinom visočanstvu“ – čokoladi, donose vrhunske delicije najboljih craft proizvođača čokolade, ali i sjajan zabavni program za sve generacije!

Ne propustite otkriti neke sasvim nove čokoladne delicije i vrhunske okuse. Prepustite se čarima čokolade i uživajte u eleganciji čokoladne Opatije od 10.11 do 12.11.2023. godine

Od 10. do 12. studenoga Opatijom će zavladati čokoladna rapsodija i grad pretvoriti u središte ljubitelja „slatkih užitaka“. 17. izdanje Festivala čokolade predstavit će najfinije čokoladne delicije vrhunskih domaćih i stranih čokolatijera i slastičara, ali i pregršt glazbenih, gastronomskih, zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije.

Tijekom tri najslađa dana u Opatiji, središte zbivanja bit će sajam „Čokoladna čarolija“ u Centru Gervais, koji će predstaviti ekskluzivnu ponudu maštovitih čokoladnih specijaliteta. Ove godine festival dobiva i novu lokaciju. Umjetnički paviljon Juraj Šporer, kojeg gosti Opatije danas poznaju kao mjesto održavanja umjetničkih izložbi, koncerata i predstava, otputovat će u prošlost kada je bio slastičarnica. Naime, UP Juraj Šporer pretvorit će se u čokoladnu fantaziju, gdje će svoju ponudu čokoladnih delicija prezentirati svjetski poznati proizvođač čokolade iz Austrije – Zotter Chocolate, a posjetitelji će imati i jedinstvenu priliku kupiti specijalnu Zotter čokoladu u „opatijskom ruhu“.

Zotter čokoladu bit će moguće kušati na još jednoj lokaciji – u Centru Gervais u sklopu koncerta „Pure Chocolate“. Koncert, u izvedbi ansambla I Zefirelli, predstavlja potpuno umjetničko djelo, a temelji se na sljubljivanju glazbe i čokolade, koje prati i igra boja odražavajući karakter glazbenog djela. Na ovom će muzičko-gastronomskom događanju svaki od glazbenih stavaka pratiti probrane čokoladne delicije stvarajući jedinstveni doživljaj najviše razine.

Opatija se ponosi i vlastitom proizvodnjom čokolade pa će najbolji uvod ovogodišnjem Festivalu čokolade dati Amadria Park hoteli sa svojom posebnom atrakcijom za ljubitelje čokolade i slastica, poznatom kao Milenij Choco svijet. Radi se o pravoj „tvornici“ najzamamnijih delicija u kojoj se ručno stvaraju torte, kolači, keksi, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa, a degustacije će se održavati od 10. studenoga pa sve do 31. prosinca. Osim hedonističkog užitka u kušanju čokolade, Milenij Choco svijet pružit će djeci i odraslima priliku za kreativno izražavanje crtajući čokoladom ili je oblikujući u skulpturu, a jedinstven „antistres“ doživljaj pruža razbijanje tek spravljenih velikih čokoladnih tabli koje se kasnije degustiraju.

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, a predstavljat će i važan sastojak u wellness & spa ponudi tijekom opatijskog „čokoladnog vikenda“. Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program, kao i brojne radionice, predavanja, koncerti i izložbe među kojima zaista svatko može pronaći nešto za sebe. Festival čokolade jedna je od najiščekivanijih manifestacija, a Opatija i čokolada već su sedamnaest godina neraskidivo vezani. Ovo slatko događanje predstavlja i atraktivnu uvertiru za raskošni Advent u prosincu.

Najslađa opatijska manifestacija predstavlja najbolje male specijalizirane proizvođače originalnih slastica od čokolade, a u sklopu izložbenog i prodajnog dijela Festivala čokolade svaki proizvođač u svome prostoru predstavlja ono najkvalitetnije iz svoje ponude.

Drugi vikend u studenome i ove će godine proći u znaku te manifestacije, koja će čokoladu „umiješati“ u svaki dio života grada: sajam Čokoladna čarolija u Centru Gervais će okupiti najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove i predstaviti neke sasvim jedinstvene i teško dostupne čokoladne delicije, no čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

Kao što je teško zamisliti zimu bez čokolade, teško je zamisliti i čokoladu bez Opatije, jer u savršenom spoju tog moćnog okusa, dana ispunjenih brojnim aktivnostima te romantične atmosfere omiljene jadranske turističke destinacije nalazi se „recept“ za izvrstan provod i slatki vikend koji nikad neće izblijediti u sjećanju.

Video snimak
Sponzorisano
Sponzorisano
Datum održavanja
Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju

    Preporučujemo vam da posjetite i ova mjesta