Site logo
Opis

“Podrumi Vukoje 1982” se, već četvrtu deceniju, bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića.

Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim barrique bačvama u podrumima koji se nalaze osam metara ispod površine zemlje. Naša proizvodnja je isključivo usmjerena na kvalitet što pokazuju i mnogobrojna priznanja iz zemlje i inostranstva.

Dobitnici su preko 150 zlatnih medalja na domaćim i internacionalnim vinskim takmičenjima, a samo u proteklih pola godine osvojili su 10 zlatnih i srebrnih medalja na najznačajnijem i oficijalno najvećem svjetskom vinskom takmičenju AWC Vienna 2015, te proglašeni najboljim nacionalnim proizvođačem u BiH. Iste godine u sjedištu Fondacije someliera Italije u Rimu, a na preporuku Asocijacije someliera Italije iz Toskane, degustirana su vina Vranac i Žilavka iz ovog podruma osvojivši tom prilikom najznačajniji trofej za kvalitet vina od autohtonih sorti.

Podrumi Vukoje posjeduju 30 hektara sopstvenih vinograda na dva lokaliteta gdje su zasađene autohtone i internacionalne sorte vinove loze.

Carski vinogradi se nalaze na lokalitetu Ušće 10 km od Trebinja na ušću dvije rijeke Trebišnjice i Sušice. Te vinograde je krajem XIX vijeka Austrougarska monarhija proglasila najpogodnijim za žilavku, te je tu podigla čuvene Carske vinograde. Obnavljanjem ovih vinograda i prvom berbom 2007. godine “Podrumi Vukoje” su skinuli prašinu sa carske žilavke i time je učinili dostupnom svakom istinskom ljubitelju vina.

Vinogradi u Zasad polju su podignuti uz samo korito rijeke Trebišnjice na najboljem lokalitetu koji se nalazi na samom ulazu u Trebinje. Tu su na površini od 20 hektara zasađene sorte autohtone sorte vranac, žilavka, i internacionalne sorte: cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir, sirah, muskat, merlot. Čitav projekat nadgleda evropski stručnjak u oblasti vinogradarstva dr. Eugenio Sartori iz VCR-a iz Italije.

„Vinska galerija Vukoje“ je ucrtana i nezaobilazna tačka itinerera svakog individualnog turiste, vinskog hodočsnika i svakog organizovanog putovanja iz regiona, Evrope i prekookeanskih zemalja. U potrazi za upoznavanjem „zemlje iz kamena“, gdje raste sve ono što ne raste nigdje na planeti, i doživljajem vrhunca eno-gastronomije ovaj velelepan objekat je u protekloj sezoni ugostio preko 50000 hedonista.

Kuhinja Vinske galerije predstavlja poštovanje prema bojama, mirisu, tradiciji, jedinstvenim emocijama velikog kulinarskog bogatstva kao i bogatstva magične Hercegovine sljubljene sa talentom i strašću maštovite i inovativne kuhinje. Plodovi toga su najbolja jela okupana u hercegovačkom aromatičnom bilju od povrća i voća iz sopstvenog uzgoja, autohtonog trebinjskog jagnjeta sa zanoveti, gatačkog teleta, čuvene bilećke jarčevine, riječne ribe, mliječnih proizvoda iz Nevesinja koja se spajaju u spektar kroz jedan potpuno drugačiji i jedinstven koncept kuhinje. Za magiju koja se iz kuhinje širi na sva tri nivoa ovog objekta zaslužan je jedan od najboljih regionalnih kuvara – Vladan Simić.

Sponzorisano
Sponzorisano
Otvoreno
Otvoreno danas: 09:00 - 00:00
 • Ponedeljak

  09:00 - 00:00

 • Utorak

  09:00 - 00:00

 • Srijeda

  09:00 - 00:00

 • Četvrtak

  09:00 - 00:00

 • Petak

  09:00 - 00:00

 • Subota

  09:00 - 00:00

 • Nedelja

  09:00 - 00:00

 • 9. decembra 2022. 14:51 lokalno vrijeme

Napomena

Prikazano je radno vrijeme prije pandemije uzrokovanom virusom COVID-19.

U svakoj državi važe različita radna vremena shodno epidemiološkoj situaciji te zemlje. Prije posjete obavezno se informišite o epidemiološkoj situaciji i trenutnom radnom vremenu.

Lokacija
 • Мирна 28, Требиње 89101, Босна и Херцеговина

Posjetite nas na društvenim mrežama
Spnzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju