Site logo
Opis

Centar za posjetioce Pecka smješten je u nekadašnjoj seoskoj osnovnoj školi koja je radila od otvaranja 1931 pa sve do 1985 godine.

Centar ima više uloga ali je ideja vodilja bila da pruži posjetiocima informacije o atrakcijama i proizvodima pouzdanog kvaliteta, a lokalnom stanovništvu da bude kanal za plasman kvalitetnih proizvoda. Centrom upravlja Greenways, udruženje za podršku održivom razvoju, koje je velikim trudom i kroz nekoliko projekata potpuno obnovilo devastirani objekat stare škole. Pored uređenja i upravljanja centrom, Greenways radi na razvoju tematskih staza u kraju, uređenju izvora rijeke Sane, razvoju poljoprivredne proizvodnje, te promociji cijelog područja.

Centar je početna i povratna tačka za izlete, penjanje, vožnju biciklima, planinarenje visokom Krajinom, sastanke sa vodičima i dr. Jedan od veoma bitnih aspekata djelovanja Centra je organizovanje škola u prirodi za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Djeca u direktnom kontaktu sa prirodom prolaze edukativne staze na kojima im se podiže svijest o očuvanju prirode, važnosti proizvodnje i konzumacije organske hrane. Centar posjeduje odgovarajuću infrastrukturu, parking mjesta za posjetioce kao i ugostiteljske sadržaje. Smještajni kapacitet Centra može prihvatiti do 30 osoba, a restoranski oko 50 osoba. U ponudi su i kvalitetni bicikli za iznajmljivanje, a u blizini Centra se može kampovati.

Video snimak
Sponzorisano
Sponzorisano
Napomena

Prikazano je radno vrijeme prije pandemije uzrokovanom virusom COVID-19.

U svakoj državi važe različita radna vremena shodno epidemiološkoj situaciji te zemlje. Prije posjete obavezno se informišite o epidemiološkoj situaciji i trenutnom radnom vremenu.

Kontakt informacije
  • Telefon
    +38765619508
  • Web sajt
    https://peckaoutdoor.com/
Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
Sponzorisano
  • Nema još komentara.
  • Dodajte recenziju