Opis

Luksuzni ugostiteljski objekat kakvog Srbac do sada još nije imao, predstavlja spoj tradicionalnih etno motiva i savremene urbane arhitekture kakvim bi se sigurno ponosila bilo koja lokalna zajednica u Republici Srpskoj pa i šire. Vlasnici lokala, firma “Detem Vision” iz Srpca, u vlasništvu porodice Topić, ovim poslovnim poduhvatom donijela je Srpcu dah evropskih metropola. Nema sumnje da je ovo ugostiteljski objekat za sve generacije o čemu svjedoče brojne tematske večeri koje su organizovane, tako da gosti uz vrhunske specijalitete uživaju uz izvođače zabavne i klasične muzike.

Bar-restoran “Monumental” raspolaže sa 500 kvadratnih metara prostora i sastoji se od prizemlja koji je zamišljen kao kafe bar i restorana koji je smješten na spratu u izuzetno prijatnoj atmosferi sa kaminom. Objekat ima 130 sjedećih mjesta u unutrašnjosti lokala, još 120 mjesta u ljetnoj bašti u prizemlju i 40 mjesta u ljetnoj bašti na terasi. Po svemu viđenom, ovaj lokal je savršen za organizaciju raznih proslava, rođendana, krštenja, jubileja i godišnjica kao i poslovnih sastanaka.

Kako bi ponuda jela i pića bila na prvorazrednom nivou, angažovan je četvoročlani tim kuhara na čelu sa vrhunskim majstorom Draganom Šljivićem iz Banjaluke koji je osvojio brojna međunarodna priznanja na kulinarskim takmičenjima. On je kreirao meni restorana u kojem će se naći tradicionalna jela domaće kuhinje sa naglaskom na jela od piletine kao prepoznatljivog srbačkog brenda, pa sve do talijanskih specijaliteta i široke ponude torti, kolača i sladoleda.

Radno vrijeme objekta je svakog radnog dana od 6 do 23 časa a vikendom radi i duže i predstavlja pravo mjesto za one koji žele da pobjegnu od klasičnog noćnog života i uživaju u mirnijoj i opuštenijoj varijanti uz bogata vina, kvalitetnu hranu i lagane muzičke note.

Projekat za ovaj ugostiteljski objekat izradio je Arhitektonski projektni biro “Polis” iz Banjaluke, vlasništvo diplomiranog inženjera arhitekture Miomirke Dragomirović Trbić, koja vuče korijene iz Srpca, dok se za brendiranje objekta pobrinuo “LU Architects”, mladi kreativni tim koga čine Una Dakić i Srpčanin Lazar Stanišljević.

Zanimljivo je da je ovaj bar-restoran izgrađen na mjestu nekadašnje kuće porodice Jejinić u kojoj je prije gotovo 90 godina bila poznata srbačka kafana o čemu sadašnji vlasnici imaju pisane tragove na dokumentu iz 1927. godine i ponosno ističu da licenca za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na ovom mjestu datira skoro čitav vijek.

Sponzorisano
Sponzorisano
Nije dostupno
Radno vrijeme danas nije dostupno
 • Ponedeljak

  06:00 - 00:00

 • Utorak

  06:00 - 00:00

 • Srijeda

  06:00 - 00:00

 • Četvrtak

  N/A

 • Petak

  06:00 - 00:00

 • Subota

  06:00 - 00:00

 • Nedelja

  06:00 - 00:00

 • 18. avgusta 2022. 21:27 lokalno vrijeme

Napomena

Prikazano je radno vrijeme prije pandemije uzrokovanom virusom COVID-19.

U svakoj državi važe različita radna vremena shodno epidemiološkoj situaciji te zemlje. Prije posjete obavezno se informišite o epidemiološkoj situaciji i trenutnom radnom vremenu.

Lokacija
 • Mome Vidovića 4, Srbac 78420, Босна и Херцеговина

Posjetite nas na društvenim mrežama
Spnzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju