Site logo
Kategorija
Opis

Mađarski mislilac i hedonista, BÉLA HAMVAS, govorio je da je jelo svjetlost stomaka i da treba jesti tako da čovjek uživa u stanju milosti.

Na tragu te filozofije uživanja i prepuštanja, otvoren je u Banja Luci restoran „Monogram“. Još jedna prilika da se dobije bitka za kvalitet. Ideja porodice Mišić, koja je uvijek cijenila kafanu kao hedonistički topos,bila je ta da se napravi spoj tradicionalnog i savremenog u kuhinji,da se sačuva gastronomska osobenost, ali da se jela učine zdravijim, privlačnijim, kreativnijim.

Smješten relativno blizu centra grada, „Monogram“ je prijatan, prostran restoran,u kome, u nekoliko enterijerskih cjelina, preovlađuju nježni plavi tonovi a higijena je besprekorna. Zajedno sa fino osmišljenom terasom, može da primi nešto više od sto gostiju.Savršen je za organizaciju poslovnih ručkova, ali je dovoljno topao da obezbijedi opuštenost porodičnog obroka ili intimne večere. Sklad domaćinske gostoprimljivosti i ekskluzivne atmosfere.

Centralno mjesto u baru zauzimaju, naravno, Monogram rakije, ali se može naći i izvanredna ponuda ostalih žestokih pića, piva i regionalnih i svjetskih vina. Poseban kutak odvojen je i za ljubitelje cigara,te se u humidoru baškare Cohiba i Romeo & Juliette. Briga o gostima je na prvom mestu, pa je i parkiranje briga ljubaznog osoblja. Diskretni i obučeni konobari pomoći će vam u odabiru jela i pića uslužiti vas besprekorno.

Na meniju su se, u više kategorija, našla probrana jela koje bismo na prvi pogled mogli nazvati oplemijenjenim klasicima (raznovrsna ponuda bifteka okupanih u svom soku, na primjer) ali i inovacijama (stejk od jadranskih lignji). Meni je pažljivo osmišljen tako da ste uvijek sigurni da ono što piše na listi sigurno možete i dobiti u tanjiru. Odlična ponuda finih internacionalnih predjela, red pasti i rižota, pa mesni i riblji specijaliteti.Sigurno ćete rado probati i jela spravljena uz dodatak Monogram rakija. Za svakog po nešto,a zadovoljiće i najprobirljivije goste. Ovde ujutro možete s uživanjem pojesti i tradicionalni doručak, a popodne svratiti da se zasladite nekim od brojnih slatkiša, uz odličnu kafu. Već od samog opisa jela lako ćete ogladnjeti, a natpis „po recepturi našeg kuvara“ dodatno će vam zagolicati maštu.

A glavni kuvar restorana „Monogram“ jeste Dragan Šljivić, nosilac brojnih medalja sa takmičenja i gastronomskih festivala u okruženju, a na Kuharskom kupu evropskih regija (IKKER),održanom u Makarskoj 2015. ponio je i zvanično titulu najboljeg.

Sponzorisano
Sponzorisano
Otvoreno
Otvoreno danas: 08:00 - 01:00
 • Ponedeljak

  08:00 - 01:00

 • Utorak

  08:00 - 01:00

 • Srijeda

  08:00 - 01:00

 • Četvrtak

  08:00 - 01:00

 • Petak

  08:00 - 01:00

 • Subota

  08:00 - 01:00

 • Nedelja

  08:00 - 01:00

 • 9. decembra 2022. 13:50 lokalno vrijeme

Napomena

Prikazano je radno vrijeme prije pandemije uzrokovanom virusom COVID-19.

U svakoj državi važe različita radna vremena shodno epidemiološkoj situaciji te zemlje. Prije posjete obavezno se informišite o epidemiološkoj situaciji i trenutnom radnom vremenu.

Lokacija
 • Светозара Марковића 5h, Бања Лука 78000, Босна и Херцеговина

Posjetite nas na društvenim mrežama
Spnzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju