Site logo

Otvoreno “nebesko šetalište” iznad Makarske: Šetnja staklenom plohom na visini od 1.228 metara

Na planini Biokovo iznad Makarske jučer je otvoren vidikovac „Nebeska šetnica-Skywalk na Biokovu“, ogromna staklena platforma smještena preko ruba biokovske litice. Ovaj objekat je otvorio premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Izgradnja ovog vidikovca trajala je godinu, a „nebeska šetnica“ je koštala osam miliona kuna.

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


Dio je to projekta “Novi Adrion – promicanje održivog korištenja prirodne baštine Parka prirode Biokovo“ koji se finansira iz sredstava Evropskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 31 milion kuna.

Izgradnja vidikovca izvan litice sa staklenom plohom za hodanje na visini od 1.228 metara je najsloženiji i najupečatljiviji dio ovog EU projekta i njome istovremeno može šetati 30 ljudi uz maksimalno zadržavanje pet minuta.

„Ovo je moderan i sjajan projekt koji će sigurno biti nova atrakcija u Makarskoj, u kojoj sam, praktično, nakon rođenja u Zagrebu odrastao i gledao Biokovo odozdo, a sada ćemo svi zajedno imati ovo nevjerovatno iskustvo Skywalka koji je fascinantan arhitektonski projekt i imamo priliku s Biokova vidjeti kako izgledaju otoci pred nama“, kazao je Plenković.

Izvor: KLIX

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…