Na Jahorini će ljetna sezona početi u nedjelju, uskoro stižu i nove adrenalinske atrakcije

Ljetna sezona na Jahorini počinje u nedjelju 28. juna i od tada će sve ljetne atrakcije biti puštene u pogon i važiće popust od 30 posto na korištenje svih sadržaja Olimpijskog centra Jahorina.

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


U prethodnom periodu relizovane su promocije ljetne sezone širom gradova u BiH i najavljeno je sadržajno ljeto na ovoj olimpijskoj planini. Pored samih prirodnih ljepota kojima Jahorina obiluje za ovu ljetnu sezonu pripremljeno je mnoštvo različitih aktivnosti prilagođenih turistima svih uzrasta i preferencija.

Jahorina je već postala prepoznatljiva po najdužem u regionu, planinskom bobu na šinama dužine 2,5 km. Bob dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od 10 najvećih u cijeloj Evropi. Polaz boba je u neposrednoj blizini velikog jezera na vrhu planine i restorana koji je smešten na najlepšoj poziciji na Jahorini odakle se može uživati u vidikovcima i pogledu ka planinskim ljepotama.

Jezero je ambijentalno uređeno sa novim stazama za šetnju, klupama i molom. Za sve posjetioce će na raspolaganju biti i Xreycer, tubing, nezamjenljiva panoramska vožnja žičarom Poljice, kao i sportski kutak sa terenima, bicikli i staze za hiking – staza ljubavi, staza zdravlja i sportska staza, u rasponu od 2,5 km do 13 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ljeto su spremljene još tri velike atrakcije – tower, loopster i sky dive koji će biti raspoređeni na Poljicama i na Jezeru na vrhu planine. U planu je da nove ljetne atrakcije budu puštene u pogon u prvoj polovini jula mjeseca. Jahorina će ponovo prva u ovom dijelu Evrope imati nove, adrenalinske atrakcije za odrasle i djecu.

Tokom ljeta će biti organizovani i periodi sa popustima na sadržaje, prvi je već na samom otvaranju 28. juna kada će popust iznositi 30 posto. Potom 16-19. jula 2020. godine akcijski period pod nazivom „Zamijeni more za planinu“ kada će popust na ljetne sadržaje biti 15 posto, zatim 27-30. jula 2020. godine „Dani školaraca“ kada će popusti biti 20 posto, dok će svakog 10. 20. i 30. u mjesecu pod sloganom „Jahorina je čista desetka“ popusti na sadržaje biti 10 posto.

 

Izvor: KLIX

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…