Kako se spakovati za putovanje?

Kako se spakovati za putovanje?

Pri pakovanju za put treba uzeti u obzir tri najvažnija faktora – destinaciju, dužinu putovanja i vremenske prilike. 

Kako biste se lakše organizovali, predstavljamo vam savjete koji će vam pomoći da svoju putnu torbu ili kofer organizujete na pravi način.

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


1. Ne sklapajte garderobu, nego je uvijajte!

Odličan način da organizujete prostor u koferu i da uštedite mjesto – ali i da budete sigurni da vam se garderoba neće izgužvati jeste da je uvijate to jest urolate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako ćete u jedan kofer vrlo lako smestiti 3 šorca, 3 para pantalona, 3 para farmerki, 1 suknju, 3 džempera, 10 majici i 4 haljine!

 

2. Koristite kese za vakumiranje

Vrijednost kesa za vakumiranje je neopisiva prilikom pakovanja! U njih možete staviti dječije igračke, glomazne jake, posteljine – sve ono što zauzima puno prostora u koferu.

Kese za vakumiranje će vam sačuvati puno prostora, a u povratku sa putovanja vam takođe mogu pametno koristiti – kao kese za prljav veš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa3. Pakujte se u skladu sa “Piramidalnim” principom

U dnu kofera pakujte glomazne stvari – poput obuće. Zatim, počnite da ređate pantalone, ali nemojte da ih uvijate u rolne, već ih, presavijte tako da nogavice vire spolja i na kraju prekrijte njima stvari koje naknadno spakujete (majice, bluze I ostale stvari koje zauzimaju manje mesta).

Na vrh “Piramide” stavite kozmetiku, nakit i dokumenta.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Recite ne kišobranu

U slučaju da imate ogroman kišobran – ostavite ga kod kuće! Umesto toga, spakujte kišnu kabanicu koja će zauzeti mnogo manje mesta od kišobrana. Naš savjet je da kupite nekoliko jednokratnih kabanica koje minimalno opterećuju prostor u vašem koferu, a da ih nakon putovanja bacite.5. Ponestite “Mini” kozmetiku

Prilikom pakovanja za vaše putovanje, vodite računa o tome da ponesete svu kozmetiku, ali da ne zauzmete previše prostora u koferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ćete vrlo jednostavno postići tako što ćete koristiti manje ambalaže – nakon korišćenja operite ih i biće vam od koristi za sva naredna putovanja!

 

6. Koristite ofingere

Za sve one koji i na putovanjima žele da nose elegantnu odjeću imamo odličan savjet!

Svoju garderobu okačite na ofingere i tako ih spakujte u kofer kako bi bila u nosivom stanju kada stignete na svoje odredište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa7. Sitne stvari pakujte na pravi način

Šnale, čarape, naočare i ostale sitnice spakujte u obuću ili džepove od pantalona!

Što se tiče nakita, njega možete staviti – a u isto vrijeme i sakriti u kutije od lijekova.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Ne pakujte više lijekova nego što vam je potrebno

Nema potrebe da čitavu svoju kućnu apoteku nosite na putovanje. Izaberite smisleniju opciju: ponesite samo one lijekove koji su neophodni. Ne pakujte više od jedne table bilo kog lijeka – to je sasvim dovoljno da pokrijete bilo kakav hitan slučaj.

Kako bi vaši lekovi bili na sigurnom, smjestite ih u džepove od pantalona ili obuću.9. Ne ostavljajte prazna mjesta u koferu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste i vi jedan od onih putnika koji uvek ostavljaju slobodna mesta u koferu kako bi “Bilo mesta za suvenire” u povratku sa putovanja, evo savjeta za vas – ne radite to.

Da se raspored koji ste brižljivo pravili u koferu ne bi poremetio zbog praznih mjesta koje ste ostavili u koferu, uvek ih popunite nekim sitnim komadima garderobe, a za suvenire će uvek biti mjesta.10. Ponesite samo ono što vam je zaista potrebno

Stvari poput fena, glomazne torbe za fotoaparat ili vodiča za putovanje ostavite kod kuće. Gedžete možete uviti u duks I sigurno će bezbjedno putovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papirne vodiče zamijenite mobilnim aplikacijama. A fen sigurno postoji i u okviru vašeg smeštaja.

 

A sada, savjeti bez kojih nemojte ni polaziti na putovanje!

* vodite računa o kablovima punjača za telefon i slušalicama od telefona – lijepo ih umotajte kako se ne bi pokidali.

* ako slučajno imate u koferu neki lomljivi predmet, spakujte ga u čarapu a zatim ubacite u komad obuće – i najluđa putovanja podnijeće ovaj sistem pakovanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* obuću uvijajte u kese za jednokratnu upotrebu – ne samo da biste uštedeli prostor, već i zbog higijenskih razloga.

* ne dozvolite da se vaš omiljeni grudnjak savije u toku transporta u koferu – samo u korpe ubacite po nekoliko čarapa i predupredićete problem!

Izvor: AEROGAGA

Izvor fotografije: Shutterstock

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…