Site logo

Kada je najbolje vrijeme za rezervaciju odmora?

Kada je najbolje vrijeme za rezervaciju odmora?

Ljetni odmor je svakako logistički zalogaj, bilo da putujete sa svojom porodicom, partnerom ili sami.

Sigurno ste se nekada našli u situaciji da želite da rezervišete vaš aranžman u poslednjem trenutku ali gotovo da ništa od kapaciteta nije bilo slobodno, ili su ostale samo određene kuće po izboru organizatora koje se nisu prodale.

Znamo koliko ovo ume da bude frustrirajuće, kada baš želite odmor i potreban vam je, a slobodnih kapaciteta gotovo i da nema.

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


Destinacija

Savjetujemo da ipak planirate vaš odmor ukoliko je moguće, te da rezervaciju vašeg aranžmana izvršite čim organizatori putovanja izbace nove ponude za narednu letnju sezonu.

Nove ponude za sledeću letnju sezonu krenu da se prodaju čim prođe ljeto, već u oktobru mjesecu, i to po posebnim FIRST MINUTE popustima, koji idu i do -50%. Ukoliko rezervišete vaš aranžman po specijalnoj First Minute ponudi, osim što ćete ugrabiti popust za ranu rezervaciju aranžmana, imaćete mogućnost izbora bilo koje destinacije, vile, spratnosti, pogleda, a pored toga moći ćete da plaćate vaš aranžman u ratama do 15 dana pred put, po dinamici koja vama odgovara.

Podaci pokazuju da je u Dubaiju najbolje rezervisati 2 mjeseca unaprijed, u Parizu 4 mjeseca, a u većim gradovima poput Rima, Londona, Barcelone, New Yorka i Tokija od 2 do 7 mjeseci unaprijed.

DestinacijaNajbolje vrijeme za rezervaciju
Dubai2 mjeseca
Pariz4 mjeseca
Marrakech4 mjeseca
Istanbul5 mjeseci
Tokio2-5 mjeseci
Dublin2-5 mjeseci
Rim3-5 mjeseci
London3-5 mjeseci
Barselona2-7 mjeseci
Moskva4-7 mjeseci

Smještaj

Kada tražite prikladan smještaj za vaš ljetni odmor, možete uštedjeti mnogo stresa i novca ako smještaj rezervišete nekoliko mjeseci unaprijed.

Ljetovanje želimo provesti u kućici, apartmanu ili hotelu koji u potpunosti odgovara našim željama i potrebama. Standardi smještaja, cijena, a prije svega lokacija, ključne su stvari koji utječu na naš izbor. Mogućnosti da dobijemo tačno ono što želimo veće su ako se što prije počnemo baviti organizacijom, jer se zna da ko god prvi dođe, ima prednost, ali i veći izbor.

Stranica Airbnb obično nudi najpovoljnije opcije a takođe možete pronaći promotivne ponude na stranici Booking.com i drugim lokacijama za rezervacije hotela ako unaprijed rezervirate smještaj za vaš ljetni odmor.

Prednost ranog planiranja odmora takođe je povezana s psihologijom očekivanja! Novine New York Times su u 2010. godini objavile istraživanje, koje razotkriva da očekivanje našeg putovanja pozitivno utječe na naše raspoloženje i povećava razinu sreće.

Dakle, duže ćete se veseliti dolasku odmora, više će rasti vaša očekivanja i biti ćete sretniji.

Last minute ponude

Ukoliko ipak niste u situaciji da planirate odmor, i radije ćete se prilagoditi ponudama nekoliko dana pred put, onda su za vas LAST MINUTE ponude. Za rezervaciju aranžmana na Last Minute ponudi možete ugrabiti i do 30% popusta, ali se plaćanje aranžmana vrši u cjelosti. To su ponude koje organizatori putovanja objavljuju 5-7 dana pre početka putovanja kako bi popunili zakupljene kapacitete, odnosno kako bi smanjili rizik od neprodatih a zakupljenih kapaciteta.

Last Minute ponude se nude tokom čitave letnje sezone a najviše ponuda bude u julu i avgustu mesecu (sezona), dok se kapaciteti u maju i septembru mesecu (predsezoni) najprije rasprodaju je su cijene aranžmana u tim mjesecima povoljnije nego u špicu sezone.

Krenite na vrijeme planirati odmor

Da izbjegnete frustraciju, krenite već sad istraživati lokacije za vaš odmor. Ispod se nalaze cijene smještaja na stranici Airbnb.

Izvori: Aniturs Zasavica i Goopti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor fotografije: Shutterstock

Pročitajte više...