Opis

U najljepšem dijelu BiH, na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, na samo tri sata vožnje od Beograda, Zagreba ili Sarajeva, smješteno je turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo".

Izgrađeno na obali rijeke Veličanke, uklopljeno u ambijent netaknute prirode, što na glavnoj saobraćajnici od Hrvatske
prema Jadranskom moru predstavlja pravi ambijent za tranzitni odmor, degustaciju tradicionalnih jela, održavanje seminara, uživanje u starinskom kraljevskom ambijentu i staroj arhitekturi bosanskih kraljeva.

U okviru turističkog etno naselja Kraljevsko selo Kotromanićevo nalazi se jedan od najboljih restorana tradicionalne kuhinje na dobojskoj regiji. Jedinstven po arhitekturi sa mnoštvom artefakata i replika srednjovijekovnih grbova, štitova, mačeva i antikviteta, enterijer restorana podsjeća na starinsku kraljevsku kuću u kojoj će sva čula uživati tokom degustacije tradicionalnih jela pripremljenih po drevnim recepturama ovog regiona. Kapacitet restorana je do 230 osoba.

Kraljevsko selo Kotromanićevo raspolaže sa 30 ležaja u drvenim klimatizovanim kućama, građenim od prirodnih materijala, prilagođenih starinskoj arhitekturi ali ujedno i savremenim turističkim sadržajima. Svaka kuća za odmor sadrži mali dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo sa tuš kabinom, mini barom i SatTV- om. Svaki objekat ima sopstveno dvorište sa roštilj mjestom. Iskoristite ovaj bajkoviti ambijent za odmor, bilo da ste u tranzitu ili ste namjenski došli da uživate u jedinstvenoj arhitekturi i enterijeru drvenih brvnara u Kraljevskom selu.

Šetnja po netaknutoj prirodi brežuljkastih predjela Vučjaka, posjete srednjovijekovnim tvrđavama u okruženju (Doboj, Modriča, Maglaj, Tešanj, Slavonski Brod), organizacija viteških turnira i srednjovijekovnih večera, organizovan lov sa lokalnim udruženjima, lovačka druženja, ribolov na rijeci Bosni, Veličanki i Ukrini, paragliding na Ozrenu, Mountain Bike ture po Preslici, Ozrenu, Vučjaku i Krnjinu, Paintball na Preslici, fotografisanje u kostimima princeza i vitezova, srednjevijekovni performansi viteškog mačevanja, specijalni programi za ekskurzije, wellnes u Banji Vrućici ili mogućnost izbora relax masaže u vašoj sobi.

Novo u ponudi: vozite se čamcem po rijeci Veličanka, uživajte u malom fudbalu ili odbojci na pijesku na terenimu sklopu etno naselja.

Sponzorisano
Sponzorisano
Otvoreno
Otvoreno 24h danas
 • Ponedeljak

  Otvoreno 24h

 • Utorak

  Otvoreno 24h

 • Srijeda

  Otvoreno 24h

 • Četvrtak

  Otvoreno 24h

 • Petak

  Otvoreno 24h

 • Subota

  Otvoreno 24h

 • Nedelja

  Otvoreno 24h

 • 16. avgusta 2022. 15:12 lokalno vrijeme

Napomena

Prikazano je radno vrijeme prije pandemije uzrokovanom virusom COVID-19.

U svakoj državi važe različita radna vremena shodno epidemiološkoj situaciji te zemlje. Prije posjete obavezno se informišite o epidemiološkoj situaciji i trenutnom radnom vremenu.

Lokacija
Posjetite nas na društvenim mrežama
Sponzorisano
 • Nema još komentara.
 • Dodajte recenziju