Site logo

Bračno putovanje: Savjeti za nezaboravan medeni mjesec

Bračno putovanje: Savjeti za nezaboravan medeni mjesec

Bracno putovanje

Medeni mjesec učvršćuje vezu između tek vjenčanih supružnika. To je lijepa prilika da steknu uspomene i dobro se zabave.

Putovanje iz snova jedna je od najvećih želja tek vjenčanih parova. Hoće li se ostvariti maštanja mladenaca o medenom mjesecu iz bajke, najčešće ovisi o budžetu, dužini putovanja i aktivnostima koje će ih tamo dočekati.

Ovi savjeti pomažu da na medeni mjesec odete potpuno opušteni, sigurni da ste pronašli idealnu destinaciju za sebe i voljenu osobu.

Sponzorisano (tekst se nastavlja ispod oglasa)


Razmislite o troškovima

Izbor destinacije najčešće ovisi o novcu koji ste spremni potrošiti. Ako organizirate raskošno vjenčanje, razmislite može li zajednički budžet podnijeti luksuzni odmor. Uštedite na organizaciji svečanosti vjenčanja jer nije dobro da brak započnete s prijateljima.

Zima je idealno razdoblje za luksuzna putovanja koja se nude po nižoj cijeni. Uzmite u obzir da nema gužvi pa su veće šanse da ćete sami uživati u ljepotama hotela i polupraznih plaža. Takođe, detaljno se informirajte o troškovima parkirališta i ostalim troškovima koji ne ulaze u cijenu. Uvijek ostavite novac sa strane da vam se nađe u nepredviđenim okolnostima.

Razgovarajte o svojim očekivanjima i prioritetima, tako da se možete pre puta složiti na šta ćete trošiti i na čemu ćete štedeti.

Kako izabrati putovanje iz snova

Mladenci su najčešće uzbuđeni zbog prilike da istraže novi grad, odmore dušu na pustoj plaži, uživaju u krstarenju ili planinarenju. Prije nego što krenete na put, pokušajte saznati što više o mjestu gdje odlazite. Možda doživite lijepo iskustvo koje nećete naći u turističkim vodičima.

Dok su neki parovi u potrazi za romantičnim odmorom na nekoj egzotičnoj destinaciji, drugi su više raspoloženi za akciju i avanturu. Ako se i sami nalazite usred planiranja svog medenog mjeseca ili bračnog putovanja, donosimo vam nekoliko savjeta kako ga isplanirati uz što manje stresa.

Saznajte što više o grupi u kojoj putujete

Medeni mjesec s grupom turista neprihvatljiv je mnogim parovima. Ako želite avanturu, sigurnije je da budete dio šireg društva, kako biste dobili pomoć u nepredviđenim situacijama.

Uz to, poznato je da ostatak grupe nečiji medeni mjesec prihvati kao povod za slavlje, pa mladenci nemaju nimalo intime tokom odmora.

Istražite svoje kulturno naslijeđe

Medeni mjesec može biti idealna prilika da se bolje upoznate sa specifičnostima kulture iz koje dolazite vi ili vaš supružnik.

Sigurnost na prvom mjestu

Gdje god da putujete, najvažnije je da se kući vratite živi i zdravi. Izbjegavajte destinacije u kojima postoje politička previranja i nemiri. Ako planirate potomstvo, dobro se raspitajte o rizicima putovanja u tropskim krajevima.

Ne zaboravite na humor

Malo fleksibilnosti svakako je potrebno na svakom putovanju. Očekujte da sve stvari neće uvek ići po planu. Učinite ili promenite ono što možete, a zatim se opustite i uživajte u svom medenom mesecu. Nakon par dana ili čak nakon par sati verovatno ćete se svemu samo smejati.

Vodite računa o slobodnim danima

Sačuvajte neki slobodan dan za slučaj da se putovanje ne odvija prema predviđenom planu. Ako rezervirate krstarenje, možda ćete morati stići u luku dan prije polaska broda, kako biste izbjegli kašnjenje.

Pojedini parovi ne mogu odmah otići na medeni mjesec jer nemaju dovoljno slobodnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medeni mjesec samo je početak

Ako nemate vremena i novca da obiđete svoju destinaciju iz snova, znajte da s osobom koja vas voli možete otići bilo gdje. Brak započnite s nadom da će biti mnogo prilika da zajedno obiđete planetu.

Pročitajte više...