VIDEO Prelepa skrivena plaža koja je nastala posle eksplozije

Predivni kadrovi iz drona nam stižu iz Meksika sa “sakrivene plaže” na Marieta ostrvu.

Jedna od najlepših na svetu, Skrivena plaža u Meksiku, nastala je kao rezultat vojnih vežbi i testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova „rupa“ je deo vulkanskog ostrva Marieta, koje postoji nekoliko hiljada godina. Ipak, ona nije nastala igrom majke prirode, već je delo ljudskih ruku – ovo je područje vlada Meksika odabrala kao mesto na kojem se mogu raditi vojna testiranja.

Upravo su eksplozije zaslužne za to što je ovo područje danas tako velika turistička atrakcija. Naime, brojne rupe čine atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih pećina, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s detonacijama, sredinom prošlog veka proglasila i nacionalnim parkom.

Pročitajte još:

U jednoj od pećina nalazi se i neobična peščana plaža koja je redovno na listi najlepših na svetu. Međutim, da biste došli do nje, potrebna vam je pomoć lokalaca koji organiziraju izlete brodom.

Playa del Amor, odnosno Skrivena plaža nalazi se u velikom krateru zbog čega se ne može videti s kopna niti mora, a da bi se do nje došlo treba zaplivati kroz morski tunel. Plaža odjednom može da primi 117 posetilaca koji na raspolaganju imaju samo 20 minuta za razgledanje, koliko je predviđeno za ture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…