Upozorenje za one koji kolima idu u Grčku: Šta nikako ne smete da radite

Važna informacija za turiste u Solunu.

Osim po brojnim atrakcijama i znamenitostima, Solun je i grad u kom treba pripaziti na neke stvari kako odmor ne bi propao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome je nedavno jedna putnica govorila, te svoja zapažanja podelila u Fejsbuk grupi Grčka info.

Kako kaže, ona je pre par dana bila u poseti ovom gradu i nakon toga je odlučila da upozori druge koji tamo kreću kolima.

„Nikako se ne parkirajte na mestima gde nije ograđeno i nema čuvara jer se veoma često obijaju automobili. Kod Srpskog groblja u Solunu postoji besplatan parking na kom smo zatekli poruku napisanu na tri jezika da se često to dešava i da se ne parkira tu. Mi smo stali sa strane, moji su ostali u autu, a ja sam obišla groblje za par minuta i odmah smo otišli. Parking smo pronašli preko puta luke u Solunu, ograđen, sa čuvarom i kamerama. I za četiri sata nas je koštao oko 4,5 evra. To je jedan od malobrojnih koji rade nedeljom, ostali su uglavnom zatvoreni“, kaže ova putnica.

I drugi su u komentarima na ovu objavu potvrdili slično.

„Kad smo prošle godine išli na Srpsko groblje, parkirali smo ispred supermarketa koji se nalazi pored groblja, pa išli na smenu u obilazak. Posle smo parkirali u garaži u zgradi gde smo iznajmili apartman. Tražili smo isključivo apartman sa parkingom i nismo razmišljali.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I izgleda da je u ovom gradu preduslov za bezbrižan odmor – prvo obezbediti parking.

Pročitajte još:

„U Solunu uvek, ali uvek parking samo u garaži i tek onda mirno obilazak i uživanje u omiljenom gradu.”

Ima ipak i onih koji se snalaze kako znaju.

„Mi smo uvek u Solunu parkirali na lokalnim parkinzima iza Bele kule. Uđemo među stambene zgrade i parkiramo gde i stanari. Nikad problem nije bio. U grad odemo busom, skitamo, obilazimo, kupujemo i opet busom nazad. Ako nije prevruće, onda prošetamo uz more i preskočimo bus.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali da sve bude gore, obijanje kola nije jedini problem, čini se.

„Na sve ovo bih samo dodao da postoje džeparoši oko Bele kule koji idu u grupi od 4-5 njih. Gledajte da ih maksimalno ignorišete i ne dozvolite im da vam prilaze. Jure ih policajci, ali su oni previše uporni i vraćaju se nazad.”

Otuda razočarenje naših turista.

„Srećom njih nismo sreli, a bili smo sa malim detetom i prepešačili smo pola grada. Žao mi je što je Solun postao divlji zapad i ne razumem kako to ne mogu da nekako reše.”

BONUS VIDEO: Top 5 plaža u Albaniji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…