Turisti besni jer „Vrata raja“ ne izgledaju kao na Instagramu

Turisti žele fotku koju nije uvek moguće napraviti.

Neki stvarno preteruju sa sređivanjem svojih fotografija, pa određene lokacije ne liče na stvarna mesta. U to su se uverile hiljade turista u Karangasemu na Baliju koje su doputovale u ovo indonezijsko područje kako bi se fotografisale na slavnom hramu Lempuyang, koji još nazivaju Vratima raja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, turisti ovde žele da snime fotografiju koja se često viđa na društvenim mrežama – osoba stoji u sredini hrama, a u vodi se reflektuje ceo prizor, što daje utisak beskonačnosti.

Međutim, kada dođu do Lempuyanga, shvate da u blizini nema nikakve vode i da je ceo prizor instagramska izmišljotina. Ne samo da filterima “ispeglaju” boju neba već i stave ogledalo pod moblni kako bi stvorili tu iluziju vode.

Povrh svega, redovi ispod hrama znaju da budu jako dugi, a ljudi moraju često da čekaju satima da bi snimili lažnu fotografiju za Instagram.

Pročitajte još:

Ne čudi, zato, što su ogorčeni turisti počeli da ostavljaju loše recenzije na TripAdvisoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast, lep je hram, ali ni blizu onoga što se može videti na Instagramu. Užasno sam razočaran”, komentarisao je jedan korisnik na TripAdvisoru, dok je drugi dodao da se ne isplati “izgubiti ceo dan na prekrasnom Baliju samo zbog jedne fotografije za Instagram”.

***

Bonus video: Zagrepčanka u Beogradu

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…