Turiste u Meksiku čuvaće Nacionalna garda

Meksiko je obećao da će do 1. decembra uspostaviti “turistički bataljon” sastavljen od 1.500 pripadnika Nacionalne garde da obezbede plaže Kankuna i Tukuma, vodećih turističkih destinacija u Karipskom zalivu koje su pogođene poslednjih nedelja oružanim napadima sitnih narko dilera.

Ukupno 1.500 agenata Nacionalne garde, ili žandaremerije formirane u martu 2019. godine, biće angažovani da “ojačaju bezbednost” letovališta, rekao je predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador na svojoj dnevnoj konferenciji za novinare održanoj u Kankunu.

Dve mlade turistkinje jedna Nemica i jedna Indijka ubijene su krajem oktobra u Tulumu za vreme pucnjave.

Drugi oružani okršaj u Puerto Morelosu kod Kankuna početkom novembra izazvao je paniku među američkim turistima jednog luksuznog hotela. Dvoje sitnih narko dilera ubijeni su u obračunu dve bande koje su se sporile oko tržišta, navele su vlasti.

Takozvani turistički bataljon će početi da radi 1. decembra u toj oblasti poznatoj i kao Rivijera Maja, rekao je ministar odbrane Luis Kresensio Sandoval.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rivijera Maja i poluostrvo Jukatan glavne su turističke zone u Meksiku, sedmoj najposećenijoj zemlji na svetu. Turizam predstavlja 8,5 odsto BDP te zemlje.

Izvor: Beta, naslovna fotografija: Uroš Nedeljković

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama

Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Izvor: daljine.rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…