Ruskinja gola visila na grani svetog drveta, pa posle preklinjala: “Oskrnavila hram”

Ilustracija Foto: Shutterstock/Igor Tichonow

Ilustracija Foto: Shutterstock/Igor Tichonow

Ruska turistkinja i influenserka Alina Fazleeva molila je za oproštaj nakon što je uvredila besne lokalce pozirajući naga na svetom drvetu starom 700 godina na Baliju.
Naime, ona je radila jogu na vekovima starom drvetu unutar hrama Babakan u provinciji Tabanan.

Sve to je zabeležio njen suprug Andrey Fazleev i postavio fotografije na društvene mreže, a ovom prilikom je Ruskinja priznala da je “čula glasove svojih predaka” dok je grlila koru drveta i postala “deo beskrajnog lanca”.

Fotografije i snimke je na društvenim mrežama video besan meštanin, preduzetnik Niluh Djelantik, koji je to prijavio policiji, jer je jogu praktikovala na svetom drvetu, za koje lokalci smatraju da ima duhovnu moć i značaj.

Policija je sve do sada odbijala da je tuži za zočin, pa je njen slučaj predat imigracionim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golišava turistkinja proterana iz Venecije i mora da plati 450 evra

“Došla je žena u našu stanicu 4. maja. Bila je na ispitivanju, ali je slučaj otišao dalje u imigracionu službu”, rekao je direktor policije Ranefli Dian Sandra.

“Imamo tim koji radi istragu. Slike i snimci su napravljeni oko 2019. godine, pre pandemije”, dodali su.

Dok je policija istraživala incident, Fazleeva je otišla u stanicu “da sarađuje”, i to nakon što se vratila do drveta “da traži oproštaj”.

“Izvinjavam se indonežanskom narodu. Kajem se. Posramljena sam, nisam želela da vas uvredim ni na koji način, apsolutno nisam imala pojma o ovom mestu. Samo sam se pomolila ispod drveta i otišla pravo u policiju da se objasnim šta se dogodilo i da se izvinim”, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinja je takođe kontaktirala Niluh Djelantik, lokalca koji je i prijavio slučaj policiji. Prihvatio je njeno izvinjenje, ali je napomenuo da treba nastaviti sa istragom.

Nakon što je razbesnela indonežanski narod, fotografije i snimke je uklonila sa društvenih mreža.

Ceremonija čišćenja: “Ovo je sveto mesto”

Kurnya Wijaya, čuvar hrama, rekao je da će morati da se obavi ceremonija čišćenja i da se nada da će Ruskinju snositi troškove.

Rekao je: “Održaćemo ceremoniju čišćenja, verovatno u narednih 20 dana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da će žena snositi troškove i preuzeti odgovornost. Ovo nije prvi put da naši hramovi i svetinja ne poštuju turisti.”

“Ovo nemojte da radite u Africi”; Turistkinje jednom fotografijom izazvale bes: “Drskost”

Iz hrama su dodali da će preispitati pravila u okviru hrama i primeniti strože propise, posebno za turiste.

Rekao je: “Ovo je sveto mesto, o njemu brinu samo tri osobe. Ako se turisti ne budu ponašali pristojno dok su unutra, bićemo primorani da za njih postavimo stroga pravila.”

Neki lokalci se pitaju da li je ovim činom turistkinja prekršila indonežanske zakone o pornografiji, što bi moglo da rezultira kaznom od 15 godina zatvora i novčanom kaznom od 2 milijarde rupija (128.809 evra).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: b92.net (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…