Potražnja za Krit skočila za 306 odsto – najjeftiniji aranžmani od 500 evra

Potražnja za grčkim letovalištima značajno je skočila, posebno za Krit.

Prema podacima platforme Airbnb i AirDNA, Grčka beleži porast potražnje za čak 232 odsto u odnosu na 2021. godinu, što je ohrabrilo turističke radnike u ovoj zemlji da će prihodi i dolasci stranih turista biti na nivou onih iz 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, kada je u pitanju letnji kvartal od jula do avgusta, potražnja je više nego dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu, a najveći porast beleži Krit – za čak 306 odsto.

Slede ostrva Dodekaneza – Rodos, Karpatos, Astipalea, Kos, Simi i druga s porastom od 302 odsto, Atina 248 odsto, Kikladi 233 odsto, Sporadi 215 odsto, ostrva severoistočnog Egeja 188 odsto, Epir 157 odsto, Tesalija 153 odsto, Peloponez 135 odsto, Makedonija 132 odsto i Centralna Grčka 109 odsto.

No, ako vas je ova vest zaintrigirala za Krit, naše agencije imaju i dalje dosta atraktivnih ponuda, a najpovoljnije su oko 500 evra.

Pročitajte još:

Preko Odeona će vas 11 noćenja u junu u mirnom delu Retimna s avionskim prevozom izaći 499 evra po osobi, a u hotelu na peščano-šljunkovitoj plaži, u mestu Adelianos Kambo, možete biti smešteni uz polupansion za 665 evra po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I cenovnik BigBlue agencije za Krit kreće s minimalnom cenom od 499 evra, koliko je aražman koji uključuje avio prevoz i 10 noćenja u hotelu s tri zvezdice, dok je vrlo sličan aranžman preko Kontikija moguće naći i za 479 evra.

Preko Travellanda je najpovoljniji dostupan aranžman za Platanes – avio prevoz i smeštaj na 10 noćenja za 589 evra uz popust od 10 odsto, a cena bi mogla da bude i niža za treću ili četvrtu osobu.

Preporuka Filip travela za Krit uključuje 7 noćenja i avio prevoz za 585 evra.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…