Pao dogovor o srpskim turistima u Grčkoj za ovo leto

Srpski turisti će ove letnje sezone moći da uđu u Grčku bez PCR testa, antigenskih testova i bilo kakvih dodatnih dokumenata, rekao je u Beogradu ministar turizma Grčke Vasilis Kikiljas.

Kikiljas je posle sastanka sa ministarkom turizma Srbije Tatjanom Matić novinarima rekao da će se u junu u Solunu održati sastanak turističkih organizacija iz Srbije i Grčke o prevazilaženju krize nastale u toku pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vezano za zahtev ministarke Matić za ukidanje rominga za srpske turiste u Grčkoj, mobilni operateri su privatnici ali ćemo dati sve od sebe da utičemo na njih kako bi se ukinuo roming ili smanjile tarife“, kazao je Kikiljas.

Ministri turizma Srbije i Grčke najavili su otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini. Prema rečima Kikiljasa, kancelarija će pomoći da „Grčka podrži privatni sektor tako da ljudi iz cele Grčke mogu da dođu u gradove u Srbiji“.

Pročitajte još:

Tatjana Matić rekla je da je sa grčkim ministrom turizma razgovarala o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti turizma i posledicama pandemije.

“Usaglasili smo se da ćemo zajedničkim snagama pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama i opetratorima da rešavaju probleme izazvane kovid pandemijom”, rekla je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istakla je da se ti problemi odnose na neralizovana zamenska putovanja i na zarobljeni novac turističkih agencija koji se nalaze kod hotelijera u Grčkoj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…