Otmeno grčko letovalište u koje Srbi hrle ove godine

Sasvim druga dimenzija od Grčke na koju ste navikli.

Skriveno grčko letovalište Kamena Vourla je sudeći po Google pretragama ove godine postalo popularno među srpskim turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi se u Malijskom zalivu, neposredno uz autoput koji vodi ka Atini. Udaljeno je oko 40 kilometara od Lamije i nešto više od 20 kilometara od istorijskog Termopila.

Mesto se pruža pravcem istok-zapad, pošto ga sa severne strane ograničava more, a sa južne planinski lanac. Ukoliko iz Beograda krenete automobilom, čeka vas putovanje od 927 kilometara.

Obilje sunca, čisto more i božanstvena šljunkovita plaža samo su neke od stvari koje krase Kamenu Vourlu.

Obale zapljuskuje toplo more, jer se u blizini nalazi mnoštvo termalnih izvora – pa je to još jedan od razloga zbog čega ovaj gradić decenijama unazad nosi epitet jednog od najotmenijih letovališta i banja u Grčkoj.

Duž glavne ulice će vas sačekati brojni ugostiteljski objekti, kafići, prodavnice i suvenirnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između glavne ulice i mora je niz terasastih restorana i kafića. Ukoliko ste više za aktivniji odmor, možete prošetati čitavom rivijerom.

U jeku sezone Kamena Vourla je i poprište brojnih festivala, što letovanju daje još jednu zabavnu dimenziju.

Atrakcija koja ide rame uz rame sa ovom nesvakidašnjom turističkom destinacijom je grupa vulkanskih ostrva, Lihadonisia, koja se nalaze preko puta Kamene Vurle.

Na Lihadonisiji će vas sačekati pesak zlatne boje ,koji je nezaobilazna stanica svakog posetioca ovog gradića, a do nje možete stići vrlo lako – morskim taksijem ili iznajmljenim čamcem za koji nije potrebna dozvola.

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonus video: Najlepše Plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…