Otkriveno zašto u Crnoj Gori ima manje turista nego ikada

Umesto da se na plažama traži mesto više, kupačima je komotno, većih gužvi nema ni u saobraćaju, a prazno je i u mnogim lokalima.

Turistički poslenici u Budvi, Baru i Ulcinju, nisu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, ugostitelji i hotelijeri tvrde da je manje gostiju nego prethodne godine, a uzrok vide u ratu u Ukrajini, slaboj promociji Crne Gore kao turističke destinacije, ali i u visokim cenama, piše portal RTCG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

„Ležaljaka na plaži je 25 evra. Koji će to srednje staležni turista da odvoji da plati 25 euva? Nije to da su sad cene digli zakupci plaža, vlansici plaža. Problem je što je veliki namet na te ljude“, ocenio je turistički poslenik Nebojša Perović.

A oni koji su se i pored takvih cena odlučili za Crnu Goru, različito komentarišu poskupljenja koja su za 50 odsto viša ove sezone, zabeležila je ekipa TVCG na licu mesta.

„S obzirom koji je datum danas situacija je vrlo loša jer apartmani su mi napola prazni. Restoran radi, ali nije to taj kapacitet koji bi mogao da radi sa današnjim datumom. Tako da defitnino, sezona je podbacila i to dobro“, dodao je Perović.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

U Baru i Ulcinju ništa bolja situacija. Turistički poslenici iz tih opština, kako problem ističu situaciju u Ukrajini i slabu promociju Crne Gore kao turističke destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nemamo goste iz Rusije i Ukrajine, a oni su bili isto gosti koji su dosta posećivali Ulcinj. Ja se nadam da će ovih 3-4 dana pojačati i da ćemo negde do 22. 23. avgusta imati jaču sezonu“, kazao je hotelijer Hasan Karamanaga.

Momčilo Šćekić iz Udruženja hotelijera, ugostitelja i privatnog smešaja u Čanju misli da nije dovoljno urađeno na promociji.

„Nije dovoljno ići samo na štandove i promovisati i podeliti te flajere, već moramo spotove da snimimo i uključimo sve da učestvuju u tome“, rekao je Šćekić.

***

Bonus video: Vožnja auto-put Crna Gora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…