Odmor na Velikom Rzavu: Rafting, pecanje, Bosa noga i Sonjine čari

Veliki Rzav je veoma popularna destinacija za sve ljude koji žele da osete adrenalin.

Veliki Rzav izvire na planini Mučanj i prolazeći kroz Zlatiborska i Užička sela na svom putu nema ni prirodnih ni veštačkih zagađivača, pa njegovi tokovi obiluju rakovima i potočnom pastrmkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Nova.rs

Arilje je najbolje mesto za početak avanture Velikim Rzavom. To je najbliže glavno mesto reci, koje je inače dobro povezano sa ostalim gradovima Srbije.

Iz Beograda postoje svakodnevni polasci autobusom. Arilje je dobro povezano autobusima preko Užica i Požege, Čačka i Kraljeva. Ali, s obzirom da je najbolje doći leti, onda iskoristite neke mini odmor ili vikend i stignite u ovaj kraj automobilom, što je i najbolja opcija u ovom slučaju.

Kanjon reke Rzav je više nego fascinanatan. Svakako je u pitanju čudo prirode koja osvaja na prvi pogled. Voda ove reke važi za najčistiju, pitka je i gotovo uopšte nije zagađena.

Veliki Rzav je veoma popularna destinacija za sve ljude koji žele da osete adrenalin. Reka je veoma brza, pa je pogodna za rafting. Rafting počinje od mosta u naselju Kruščići.

Kupanje u bistroj rzavskoj vodi i uživanje u njegovim bojama i okruženju, poseban je doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Arilju na samo par kilometara od centra grada, radi čak osam plaža koje nude brojne sadržaje: terene za odbojku na pesku, fudbal, stoni tenis, prostor za koncerte, dečija igrališta, barove.

U svom toku, u ariljskom kraju, meštani su lepo uređenim plažama dali šarmantne nazive – Bosa noga, Žuta stena, Urjak… Plaže su uređene, sa barovima u hladovini i u blizini vode. Nije retkost da se održavaju i celodnevni koncerti.

Pročitajte još:

Plaža Bosa noga može da se pohvali različitim dodatnim sadržajima, koji su namenjeni i odraslima i mališanima. Osim smeštajnih objekata, tu je i plažni bar, kao i tereni za različite sportske aktivnosti.

Iako je najviše udaljena od Arilja, kamenita plaža Urjak je posebno zanimljiva ljubiteljima adrenalina, jer sem bara, na njoj se nalazi i stena namenjena skokovima u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su i plaže Žuta stena i Sonjine čari, a na svima njima se u večernjim satima tokom sezone organizuju brojne zabavne aktivnosti.

Ribolov je dozvoljen 7 meseci godišnje, od 1. marta pa do 30. oktobra, po principu „uhvati-pusti“. Reka je bogata lipljenom i pastrmkom, a nije retkost ni naići na klena. U poslednjih nekoliko godina, lipljen dominira sve više.

***

Bonus video: Najlepše plaže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…