Najlepši bazeni u prirodi u Srbiji za savršen beg od realnosti

Na mnogim otvorenim bazenima u Srbiji sezona je uveliko počela.

Vrujci

Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Ljiga. U mestu se nalaze stari bazeni blizu hotela, sa izvorskom vodom i kanalima sa lekovitom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U letnjem periodu banju Vrujci poseti veliki broj turista, između ostalog i zbog lekovitog blata. Sezona na bazenima je počela 1. maja. Cena karte za hotelski bazen u predsezoni je 400 dinara za odrasle i 300 dinara za decu, a ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju. Radno vreme je svakim danom od 9 do 17 sati.

Novi bazeni su nedaleko od centra banje. Novi kompleks čini pet bazena koji se prostiru na površini od 1,5 hektar.

Ulaz na nove bazene do 15. juna se plaća 500 dinara radnim danima za odrasle i 300 za decu, a vikendom 600 za odrasle i 350 dinara za decu. U letnjoj sezoni karta je za odraske randim danima 600, a vikendom 700, dok je za decu 350, odnosno 400 dinara vikendom.

Trenutno radno vreme je od devet do 18 časova.

Junaković

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazeni banje Junaković nalaze se 4,5 kilometara od Apatina. Kompleks ima 10 otvorenih bazena sa temperaturom vode oko 32°C. Voda u bazenima je sa dubine od 700 matara. Ovi bazeni po svom kvalitetu spadaju u isti rang sa bazenima u banjama u Karlovim Varima i Harkanju.

Banja ima medicinske terapije za lečenje raznih vrsta reumatizama, ortopedskih problema, steriliteta i neuroloških problema. U kompleksu se nalazi još i osmostazna kuglana, četiri teniska terena, dve finske saune, teretana i zatvoreni bazen.

Otvoreni termalni bazen radi od 20. maja, radno vreme je od 10 do 18 sati, cena ulaznice je 250 dinara, dok su ležaljke gratis.

Horizont

Na pet otvorenih bazena u Surduku na Dunavu pored Slankamena, osim kupanja i sunčanja, na raspolaganju su wellnes, joga, noćno kupanje.

Na samo 40 minuta vožnje od Beograda ogroman komples u prirodi, specifične arhitekture, Horizont podseća na egozitčna kupališta i vodopade. U velikom bazenu postoji i bar, kao i đakuzi zona sa vodopadima. Tu je i bazen za opuštanje, kao jedan dečiji i dva za sportske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazeni Horizont rade svim danima od 10 do 20 časova.

Celodnevna karta na bazenima Horizont je 600 dinara, vikendom 800, poludnevna 350, vikendom 400. Za decu od dve do 10 godina karta je 300 dinara, vikendom 400.

Petnica

Na oko 100 km od Beograda, odnosno na oko sat i 20 minuta vožnje od prestonice, u netaknutoj prirodi nalaze se otvoreni bazeni Petnica, koji ove godine rade od 1. juna.

Ovaj veliki kompleks raspolaže sa četiri bazena, tribinama, svlačionicama za plivački i vaterpolo klub, kao i sa četiri sobe sa po šest kreveta za smeštaj sportista i gostiju. U okviru centra rade i dva ugostiteljska objekta. Tu su i sportski tereni za odbojku na pesku, mali fudbal, košarku, mini-golf, stoni tenis.

Cena ulaznice je ista kao i prošle godine – za odrasle je 250 dinara, dok osnovci, srednjoškolci i studenti radnim danima kartu plaćaju 100 dinara. Za penzionere karta je 150 dinara, dok je ulaz za decu do sedam godina besplatan. Vikendom su ulaznice 250 dinara i za odrasle i za đake i studente, a deca do sedam godina mogu i vikendom da ulaze besplatno, a penzioneri po ceni od 150 dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trbović

Na oko 110 km od Beograda, i oko sat i po vožnje, nalazi se etno-selo Trbović.

Ušuškano u selu Ozrem, na međi planina Suvobor i Rudnik, selo je izdvojeno od gradske vreve i idealno za odmor. Kompleks nudi bazen čije je radno vreme od 9 do 19 časova za posetioce, dok gosti etno-sela mogu u njemu uživati u bilo koje doba dana. Pored bazena nalaze se ležaljke i suncobrani koje gosti smešteni u apartmanima dobijaju gratis, dok posetioci plaćaju dnevni ulaz u čiju cenu su uračunate i ležaljka i suncobran. Rezervacija ležaljki za posetioce nije neophodna, mada je vikendom poželjna.

Tu su i i veliki restoran, letnjikovci i dosta prostora za šetnju, odmaranje i uživanje. U ovom ambijentu šuma, livada i voćnjaka, s potocima i izvorima pitke vode, za ljubitelje sporta i rekreacije na raspolaganju je i čamac za vožnju ribnjakom, ali i pecanje. Tu možete i da iznajmite bicikl ili kvad. Ako vam se baš svidi, možete i da prespavate u jednom od nekoliko apartmana.

BONUS VIDEO: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…