Najbolje letnje destinacije u Evropi za parove

Od atraktivnih primorskih sela u Italiji do romantičnih grčkih ostrva – Evropa je puna sjajnih opcija na kojima parovi mogu naći svoju letnju idilu. Naravno, neke od tih destinacija koje svetski vodiči preporučuju kao pravi ambijent za ljubavnu avanturu preklapaju se s omiljenim letnjim izborima srpskih turista.

Santorini, Grčka

Foto: Shutterstock

U Grčkoj postoji mnogo fantastičnih ostrva na kojima ovog leta možete naći svoje „parče raja“, ali Santorini je za mnoge najlepše i najromantičnije ostrvo na svetu. Karakteristično je po belim kućicama s plavim detaljima načičkanim na liticama, a iz svake puca nestvaran pogled na more. Posebno je popularno među mladencima, a tu su i ponude za venčanje iz snova na Santoriniju. No, i ako ne planirate takve akcije, ostrvo nudi mnogo prilika za uživanje u paru – selo Oia je nedavno proglašeno za najlepše mesto na svetu, sa nestvarnim zalascima sunca u tirkizno plavo more, a zaljubljenima se posebno preporučuje i odlazak na čuvenu plažu s crvenim peskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Sebastijan, Španija

Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju romansa u Španiji, grad San Sebastijan ima sve – parovi su pozvani da probude nove strasti uranjanjem u senzualnu špansku kulturu, misterioznost starih građevina ili idilične prizore mekih zlatnih plaža, a sa Mišelinovim zvezdicama na svakom ćošku, nudi i sjajna gastronomska iskustva koja romantične večere pomeraju na drugi nivo. Grad je, kažu, najlepše posetiti baš leti, u vreme festivala, kad San Sebastijan zaista postage grad čuda – po gradskim ulicama i trgovima održavaju se koncerti, a večeri završavaju vatrometom. Takođe predstavlja odličnu bazu za istraživanje primorskih sela Baskije, pa bi ovaj odmor mogao da krene i u drugim pravcima.

Ćinkve Tere, Italija

U bukvalnom prevodu Ćinkve Tere znači „pet zemalja“ – u pitanju su pet bajkovitih ribarskih sela na severozapadu Italije, koja su vam bar s razglednica poznata po šarenim kućama koje se ogledaju u moru.

Pročitajte još:

U svakom od njih možete naći malo magije, ali najlepše plaže i najbolji smeštaj pruža selo Monteroso, dok se selo Manarola smatra najlepšim i najromantičnijim. Poseban doživljaj za zaljubljene mogla bi da bude šetnja „Stazom ljubavi“ – ona povezuje dva sela, Manarolu i Riomađore, tako da ljubavnici mogu lakše doći jedno do drugog, mada sigurno i vi možete usput stvoriti neku svoju legendu. U pozadini svakog sela se nižu i vinogradi kojima se možete šetati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik, Hrvatska

Foto: Shutterstock

„Srednjovekovni grad opasan zidinama i smešten na obali Jadrana – pripremite se da se zaljubite“, tako strani vodiči predstavljaju Dubrovnik, koji se ispostavio kao glavna romantična destinacija Hrvatske. Večernja šetnja poluosvetljenim ulicama starog grada uz dašak morskog vetra na licu i večera s pogledom na svetlucavo more ugođaj su koji svaki par treba da proživi. navodno su čak i Ričard Barton i Elizabet Tejlor znali da pobegnu na romantični odmor u ovaj hrvatski grad, a ako želite malo da se razmrdate, možete i da isplanirate dan na brodu i obilazite ostrva i zadivljujuće plaže dalmatinske obale.

Kotor, Crna Gora

Foto: Anton Kudelin/ Shutterstock

„Ušuškani“ Kotor u svojim uličicama i zgradama čuva atmosferu proteklih vekova, bezbroj priča, tragova i misterija koje inspirišu romantične duše. Kao kupalište koje će prijati parovima preporučuje se Bajova kula, male restorane koji garantuju savršeno intimno veče (i sjajnu klopu) naći ćete na svakom ćošku, a ne propustite da obiđete i obližnja mesta kao što su Perast, Risan ili Prčanj – u svakom možete čuti legende o večnoj ljubavi koje ćete pamtiti do kraja života.

***

Bonus video: U Tursku samo sa ličnom kartom, ali zašto ipak treba da imate pasoš u džepu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…