Na Tasosu postoji plaža na kojoj je pesak hladan i na 40 stepeni

Do nje nije baš najlakše stići prašnjavim putem koji služi za transport mermera, ali nećete zažaliti.

Saliara ili Mermerna plaža na Tasosu je sigurno jedna od najlepših zahvaljujući mermernim kamenčićima koje je voda oblikovala. Toliko su beli da imate utisak da hodate po pesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalj koji je zaista fascinantan je što je kamenje na ovoj plaži uvek hladno, pa je na njoj posebno prijatno kada temperatura vazduha dostigne maksimum.

Da biste došli do plaže najbolje je pratiti znakove za plažu Makriammos, a zatim pre nego što dođete do kapije kompleksa Makriammos proći desno kroz zemljani put. Od tog mesta plaža Saliara je udaljena oko četiri kilometra. Put je veoma prljav i prašnjav. Put je dovoljno širok, tako da možete izbeći rupe, ali ipak, morate voziti polako.

pročitajte još:

Plaža je neverovatno lepa i ne postoji slika koja može verno da predstavi njenu lepotu. Obala je prekrivena sitnim, belim šljunkom, tačnije mermernim kamenjem koje je voda zagladila i oblikovala. Toliko su bele da se čini kao da hodaš po snegu.

Zanimljivo je da je kamenje uvek hladno i da je šetnja plažom svakako prijatna tokom visokih letnjih temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je najbolja stvar na ovoj plaži je zapravo boja vode. Kako je dno belo, voda je blago plava pa se stiče utisak da se nalazite na egzotičnoj, tropskoj plaži. Boja vode je zaista neverovatna.

Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Jedan set je 20e (to je cena iz 2019. mguće da je danas malo drugačije). Na plaži se nalazi bar na plaži sa prilično glasnom muzikom.

Ostavite je za kraj letovanja jer je vrlo izvesno da kada jednom dođete nećete želeti da idete na drugo mesto.

Ukupna dužina plaže iznosi oko 70 metara, što znači da je jako mala i u sezoni ume da bude velika gužva.

Ako budete imali priliku da je obiđete leti, ne zaboravite naočare za sunce zbog refleksije sunca o belo kamenje, a ako je zbog nečega još vole turisti to su moćne fotke za Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Skriveni troškovi na odmoru – Sve zamke All Inclusive-a

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…