Na šta se srpski turisti u Grčkoj najviše žale

Ni letovanje u Grčkoj nije uvek idilično, ali ispostavlja se da najčešće primedbe turista zapravo nemaju mnogo veze sa samom Grčkom, već – sa drugim turistima.

Ekipa sajta Grčka info otkrila nam je na šta se srpski turisti najčešće žale kada je u pitanju letovanje u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U toku letovanja srpski turisti u najvećem broju slučajeva imaju primedbe na gužvu, posebno na određenim plažama gde je u pojedinim delovima dana gotovo nemoguće pronaći slobodnu ležaljku i suncobran. Isto se može reći i za parking, stoga je jedno od najčešćih pitanja prilikom rezervacija da li smeštaj poseduje parking. Samim tim što se veliki broj turista odlučuje da letuje na istim destinacijama u Grčkoj, čak i nekoliko godina zaredom, govori samo od sebe koliko je zapravo Grčka omiljena među našim turistima. Najčešće primedbe se tiču velikog broja turista i turističke vreve, ali ipak ne menjaju značajno celokupan utisak koji ostaje posle letovanja“, kaže Tamara.

Pročitajte još:

“Lista žalbi” se prema njenim rečima nastavlja s meduzama, komarcima, kamenjem u vodi, morskom travom…

“Često se žale na loš internet u smeštaju. Ponekad se požale da noću nisu mogli da se odmore, jer su druge porodice sa decom sedele u dvorištu do kasno. Imaju primedbe i da cena smeštaja ne prati kvalitet – sve više žele modernije jedinice, luksuznije, obavezan pogled na more, ali da uz sve to cena bude potpuno pristupačna što je često teško izvodljivo”, objašnjava Tamara sa Grčka info portala.

S druge strane, iz jedne naše turističke agencije otkrili su nam i šta grčke ugostitelje najviše nervira kod srpskih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Turizam i kriza: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…