Kućica na Adi Bojani u sezoni i 400 evra po noćenju

Letovanje u sojenicama i na splavovima postalo je luksuz.

Kućice na Adi Bojani omiljeni su izbor za letnji odmor onih koji žele da pobegnu od gužve i uživaju u malo drugačijem morskom ambijentu. Ipak, ove godine će možda razmisliti dvaput kad vide cene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proverili smo kakva je situacija u centru sezone – dakle krajem jula i početkom avgusta – i prema Airbnb ponudi, prosek po noćenju u nekoj od tih kućica na vodi je 123 evra.

I čini se da jeste – cena iznajmljivanja najvećeg broja kućica u tom periodu kreće se oko 100 evra po noćenju. što bi moglo da iznenadi one koji su proteklih godina u njima boravili za 50-60 evra. Još može, doduše, poneka da se nađe i po „staroj ceni, ali na malo većoj udaljenosti od plaže.

Pročitajte još:

U međuvremenu su se pojavili i smeštaji koji se više i ne mogu baš zvati “kućicama”, jer su iz nekog razloga ponele prefiks luks, mada je njihov glavni adut i dalje terasica s ljuljaškama za “čiliranje” i direktnim prilazom reci. Neki su pretvoreni u prave vile uz reku i iznajmljuju se za 200 do 400 evra po noćenju.

S druge strane, ako se odlučite za kamp, u tom periodu se prema aktuelnom cenovniku mesto plaća 4,60 evra dnevno po osobi i isto toliko za šator, dok je soba s polupansionom 30-50 evra dnevno po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…