Koliko više plaćaš aranžman ako na letovanje ideš solo

Pripremite novčanike da skupo platite svoju slobodu.

Mnogi bi voleli da na peščanoj plaži uz neki koktel uživaju sami, ali na kraju se ipak potrude da nađu društvo – da ne bi plaćali duplo više. Poznato je da su singl turisti podložni finansijskoj diskriminaciji, da tako nazovemo to, jer verovali ili ne, samostalno letovanje može da vas izađe dosta skuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skoro svim hotelima postoji doplata, a i ponuda je znatno manja zato što neki nemaju opciju za samostalno odsedanje.

Kako bismo vam malo skratili posao, okrenuli smo par brojeva telefona turističkih agencija u Beogradu i raspitali se za ponude za singl letovanja.

Iz Ponte travel agencije su nam rekli da imaju vrlo malo pristupačnih ponuda za singl putovanja kako hoteli i studiji u njihovoj ponudi uopšte nemaju tu opciju.

Za Grčku su nam izdvojili jednu ponudu od 12 dana u julu mesecu u hotelu od 3 zvezdice na Kritu, kako je ovo bila najpovoljnija među svim ponudama.

Naime, promo singl soba u ovom hotelu, za 12 dana noćenja sa doručkom je 770 evra o osobi, a postoji doplata za večeru od 120 evra. Isti ovaj hotel ima cenu za istu sobu i noćenja sa doručkom za dve osobe po ceni od 703 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

U ponudi agencije Eta turs situacija je nešto drugačija, ali ne preterano. Oni imaju dosta ponuda za singl putovanja, ali svaka soba koja se iznajmi za jednu osobu dolazi sa doplatom od 110 do 150 evra, a kao jednu od najpristupačnijih ponuda za letovanje u julu su nam izdvojili Azurnu obalu, gde bi nas 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2 zvezdice izašlo 489 evra, a ukoliko biste išli u paru cena ovog istog smeštaja bi bila 110 evra jeftinija.

Feliks travel nam je iz svoje ponude za singl putovanja izdvojio ponudu za Peloponez, i takođe nas upozorio na doplatu za skoro sve hotele od 110 evra.

12 dana, devet noćenja sa doručkom u hotelu sa dve zvezdice bi vas na Peloponezu izašlo 379 evra, što je 110 evra skuplje ukoliko biste se odlučili da na letovanje ipak odete sa nekim.

Ostaje nam nepoznato zašto je ovakav tretman ptrema turistima koji odluče da počaste sebe i 12 dana leta provedu uživajući u sopstvenom društvu, ali izgleda da je tako, pa zato pripremite svoje novčanike da dobro platite sopstveni mir, za koji dobro znamo da nema cenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Najlepše plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…