Koliko košta da za praznike iznajmiš vikendicu na planini

Još nije kasno da isplanirate bekstvo u prirodu za praznike s porodicom ili društvom, a ako vas mame planinski krajevi, proverili smo šta je od vikendica, brvnara, kućica i vila ostalo u ponudi i po kojim cenama.

Mnogi su na vreme shvatili da od neradnih dana za Uskrs i 1. maj mogu da naprave pravi prolećni odmor, pa ne čudi što je većina smeštaja već rezervisana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kopaoniku se ipak još za taj period preko Airbnb-a može naći planinska kućica za osmoro od 48 evra dnevno, što je samo šest evra po osobi, ili apartman za petoro s fantastičnom terasom i pogledom – za 39 evra po noćenju. Ako želite sebi da priuštite nešto luksuznije, u ponudi je i moderna „zen“ vila za šestoro s enterijerom kao iz magazina, đakuzijem i kaminom – za 280 evra po noćenju.

Pročitajte još:

Brvnara idealna za četvoročlanu porodicu u centru Zlatibora može da se iznajmi za 50-ak evra po noćenju, a jeftinija opcija je bungalov okružen netaknutom prirodom, takođe sa dve spavaće sobe i četiri ležaja, za 30 evra po noćenju. Ako je veće društvo, sasvim pristojna vikendica s bašticom za osmoro u blizini centra može da se nađe za 44 evra po noćenju, dok se vila za sedmoro, uređena u etno fazonu, iznajmljuje za 159 evra dnevno.

Na Tari je prosek, bar što se tiče trenutne ponude za praznične dane, 67 evra po noćenju. Brvnara za osmoro blizu jezera Zaovine može se naći i za manje od 40 evra po noćenju, ali može i za 194 evra – pri čemu može da primi šestoro gostiju. U svakom slučaju, izbor se svakim danom sužava.

Kućicu na Zlataru za četvoro još možete da nađete za 40-50 evra, brvnaru u centru za šestoro za 84, a veliku planinsku vilu u idiličnom pejzažu sa pet spavaćih soba koja prima čak 10 gostiju za 260 evra po noćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućica u šumi na tri minuta šetnje od centra Divčibara za četvoro je 72 evra po noćenju, a vikendica sa dvorištem od 10 ari za 54 evra. Kao najpovoljnija nudi se vikendica za šestoro od 35 evra po noćenju, a prosek, kada je reč o cenama smeštaja u ovom kraju, je 64 evra.

***

Bonus video: Nove ski staze krče šume na Zlatiboru i Kopaoniku. Ko će zasaditi nove?

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…