Koliko je zapravo poskupeo giros u Grčkoj

Najavljivali su da će običan pita giros biti minimum 4 evra.

Još u martu su nam stizale vesti o poskupljenjima u Grčkoj, a „giros od 4 evra“ služio je kao ilustracija kolika će ta poskupljenja biti – jer godinama na letovanju omiljenu brzu hranu plaćamo 2-3 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Cena nekih sendviča je porasla i za 30 centi samo od prošle nedelje, a tako će biti i sledeće. U tom kontekstu, ako je neko prodavao giros po ceni od 3,3 evra, sledeće nedelje će ga prodavati za skoro četiri evra“, najavljivao je Mihalis Epitropidis iz Udruženja restorana i kafe-barova u Solunu za GRTimes.

Greek reporter piše da je u nekim krajevima Atine i Soluna cena girosa stvarno iznenada skočila poslednjih nedelja zbog rastućih troškova struje i sastojaka, pa se kreće između 3,50 i 4 evra.

Ipak, ove nedelje se za TV Prva iz Grčke javila turistička vodičkinja Maja Novaković i potvrdila da cene jesu porasle, ali da to poskupljenje nije preveliko.

Pročitajte još:

“Cene u Grčkoj jesu malo porasle, ali ništa to nije drastično u odnosu na prošlu godinu, naravno zavisi šta kupujeto po supermarketima. Malo je giros poskupeo, bio je 2,50 evra, a sada je 2,80, ali sve drugo je u nekim normalnim razmerama”, rekla je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTV MAG je prošle nedelje proverio cene u Paraliji, ispostavilo se da je tamo giros pita i dalje 2,50 evra, dok članovi grupe Grčka info šalju fotografije da pokažu da je cena girosa trenutno 3,50 evra. Svakako, cene se još razlikuju od mesta do mesta, ali možda treba imati na umu to poskupljenje pri planiranju budžeta za letovanje.

***

Bonus video: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…