Kad počinje sezona na otvorenim bazenima u Srbiji i koliko će biti ulaz

Na kojim otvorenim bazenima u Srbiji možemo da se rashladimo i koliko to košta?

Beograd

Olimp

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona kupanja počinje 17. juna, kažu za Novu iz Sportskog centra Olip u Beogradu. Za sada ne znaju da li će se cene ulaznica menjati jer od Opštine i dalje čekaju cenovnik za ovu letnju sezonu. Uglavnom, karte su prošle godine bile za dnevno kupanje (10-19h) 400 dinara; za poludnevno kupanje od 17h do 19h – 200 dinara; za noćno kupanje 450 dinara. Cena karte za decu do sedam godina bila je 100 dinara.

25. maj

I na popularnom bazenu 25 maj – Milan Gale Muškatirović na Dorćolu sezona počinje 17. juna. Kako kažu za Novu, celodnevna ulaznica će najverovatnije koštati 450 dinara, s tim što ni oni još uvek nemaju nov fiksni cenovnik. Prošle godine karte su koštale: celodnevna 400 dinara i poludnevna 250 dinara za odrasle (300 za vikend), dok je celodnevna karta za decu od pet do 12 godina bila 150 dinara.

Radno vreme otvorenih bazena je radnim danima od 10 do 19 časova i vikendom od devet do 19 časova.

11. april

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za Novu kažu iz otvorneih bazena na Novom Beogradu, sezona počinje oko 15. juna. Takođe, fiksna cena karata nije poznata i ne zna se da li će biti izmena u odnosu na prošlu sezonu. Prošle godine za decu do dve godine ulaz na otvorene bazene je bio slobodan, dnevna karta za odrasle bila je 400 dinara, dnevna karta za decu od dve do 10 godina bila je 150 dinara, dnevna porodičina karta je bila 800 dinara.

Dnevna karta od 17 časova radnim danima bila je 200 dinara, dok je noćno kupanje koštalo 400 dinara. Dve ležaljke i jedan suncobran koštali su 600 dinara.

Niš

Letnje vreme ide na ruku kupačima koji žele da se osveže na otvorenim bazenima Sportskog centra „Čair“. Sezona na čairskom bazenu je otvorena, a cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, uz izuzetak u naplaćivanju korišćenja ležaljki.

Cena ležaljke je 50 dinara. Za najmlađe do četiri godine kupanje je besplatno, za decu od četiri do sedam godina ulaznica je 100 dinara, a za odrasle 300 dinara. Ulaznica za termin posle 17 sati košta 200 dinara, senior karta 150 dinara, dok je cena mesečne karte 4.000 dinara.

Kupači će moći da posećuju bazene svakog radnog dana od 11 do 19 sati, a vikendom od 10 do 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Petnica

Na oko 100 km od Beograda, odnosno na oko sat i 20 minuta vožnje od prestonice, u netaknutoj prirodi nalaze se otvoreni bazeni Petnica, koji ove godine rade od 1. juna.

Ovaj veliki kompleks raspolaže sa četiri bazena, tribinama, svlačionicama za plivački i vaterpolo klub, kao i sa četiri sobe sa po šest kreveta za smeštaj sportista i gostiju. U okviru centra rade i dva ugostiteljska objekta. Tu su i sportski tereni za odbojku na pesku, mali fudbal, košarku, mini-golf, stoni tenis.

Cena ulaznice je ista kao i prošle godine – za odrasle je 250 dinara, dok osnovci, srednjoškolci i studenti radnim danima kartu plaćaju 100 dinara. Za penzionere karta je 150 dinara, dok je ulaz za decu do sedam godina besplatan. Vikendom su ulaznice 250 dinara i za odrasle i za đake i studente, a deca do sedam godina mogu i vikendom da ulaze besplatno, a penzioneri po ceni od 150 dinara.

Vrujci

Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Ljiga. U mestu se nalaze stari bazeni blizu hotela, sa izvorskom vodom i kanalima sa lekovitom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U letnjem periodu banju Vrujci poseti veliki broj turista, između ostalog i zbog lekovitog blata. Sezona na bazenima je počela 1. maja. Cena karte za hotelski bazen u predsezoni je 400 dinara za odrasle i 300 dinara za decu, a ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju. Radno vreme je svakim danom od 9 do 17 sati.

Novi bazeni su nedaleko od centra banje. Novi kompleks čini pet bazena koji se prostiru na površini od 1,5 hektar.
Ulaz na nove bazene do 15. juna se plaća 500 dinara radnim danima za odrasle i 300 za decu, a vikendom 600 za odrasle i 350 dinara za decu. U letnjoj sezoni karta je za odraske randim danima 600, a vikendom 700, dok je za decu 350, odnosno 400 dinara vikendom.

Trenutno radno vreme je od devet do 18 časova.

Junaković

Bazeni banje Junaković nalaze se 4,5 kilometara od Apatina. Kompleks ima 10 otvorenih bazena sa temperaturom vode oko 32°C. Voda u bazenima je sa dubine od 700 matara. Ovi bazeni po svom kvalitetu spadaju u isti rang sa bazenima u banjama u Karlovim Varima i Harkanju.

Banja ima medicinske terapije za lečenje raznih vrsta reumatizama, ortopedskih problema, steriliteta i neuroloških problema. U kompleksu se nalazi još i osmostazna kuglana, četiri teniska terena, dve finske saune, teretana i zatvoreni bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreni termalni bazen radi od 20. maja, radno vreme je od 10 do 18 sati, cena ulaznice je 250 dinara, dok su ležaljke gratis.

Užice

Letnja sezona na gradskom bazenu počela je 1. juna i završava se 31. avgusta. Na gradskom bazenu otvorena je i terasa sa preko 100 ležaljki i suncobrana i otvorenim samouslužnim automatizovanim kafićem i prodajom sladoleda.

Korisnicima bazena na raspolaganju je i tatami sala, sauna, bilijar, sala za stoni tenis, pikado i druge igre. Cena karte se nije menjala i iznosi 250 dinara za celodnevni boravak, poludnevna karta posle 16 časova iznosi 200 dinara, dok deca do sedam godina plaćaju 100 dinara.

Za decu do tri godine obezbeđen je besplatan ulaz. Korisnici užičke porodične kartice (3+) plaćaće 150 dinara za celu porodicu. U prodaji su i sezonske karte koje su i najpovoljnije i ponuđene su svim preduzećima, udruženjima i sindikatima, a cena za dva meseca iznosi 4.000 dinara, a za tri meseca 5.000 dinara.

BONUS VIDEO: Gostilje – srpska dolina vodopada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…