Italija se otvara: Sicilijo, stižu srpski turisti

Italija je konačno ukinula korona meru za turiste, pa je Sicilija ponovo izbila u vrh letnje ponude domaćih agencija.

Putnici i turisti od 1. juna pri ulasku u Italiju više ne moraju da prilože negativan test na koronavirus, odnosno dokaz o preležanoj bolesti ili vakcinaciji. Vlada je postepeno ukidala epidemiološke mere otkako je krajem marta okončano dve godine dugo vanredno stanje u državi, a sada je došao red i na odredbu koja je predstavljama malu komplikaciju za sve koji bi voleli da odu na letovanje u ovu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako trenutno stoje stvari, ljudi i dalje moraju da nose maske u javnom prevozu, bolnicama i ustanovama za negu, ali kovid potvrde više nisu potrebne ni u restoranima ni na turističkim događajima.

Tako su postale još primamljivije one superpovoljne vikend ture za Veneciju (od 30 evra preko Lavli travela, tri dana, dve noćne vožnje autobusom), šoping u Milanu više ne zvuči kao neslana šala (105 evra za pet dana, dva noćenja, autobusom preko Viva travela), međutim, u susret letovanju, Sicilija se kao jedna od glavnih destinacija vraća u vrh ponude domaćih agencija.

Preko Kontikija za 689 evra po osobi možete biti smešteni u hotelu u Letojaniju, na samo 50m od plaže (10 noćenja, čarter let), a cene aranžmana za Siciliju u zavisnosti od hotela, idu do skoro 3.000 evra po osobi.

Pročitajte još:

Na direktan čarter let za Siciliju oslanja se i Filip travel, aktuelna je ponuda sa smeštajem u apartmanima u centru Terazinija, 10 noćenja – cena s popustom je 546 evra po osobi. I kod Dreamlanda je Terazini najpovoljniji, sa apartmanskim smeštajem i početnom cenom od 596 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viva Travel ima nekoliko varijanti aranžmana za Đardini Naksos, letovalište u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Najjeftiniji košta 695 evra po osobi, a uključuje deset noćenja u hotelskom smeštaju plus avionski prevoz.

Sicilija u last minute akciji Filip travela košta od 900 evra po osobi, u šta je uključen avion s taksama, transferi i 10 noćenja s doručkom u Čefalu.

Balkan fun cenovnik za Siciliju kreće od 340 evra po osobi, ali se putuje autobusom – uključeno je 8 odnosno 9 noćenja, trajekt i obilaske Bolonje i Rima.

Pročitajte još:

Preko Eta tursa i Felix travela, na primer, takođe možete autobusom u avanturu obilaska Sicilije, i to s popustom. Autobuski prevoz i 8 noćenja sa doručkom (6 noćenja u hotelu s tri zvezdice na Siciliji i po jedno noćenje u hotelima u Rimu i Napulju) za određene termine može da ispadne i tek nešto više od 400 evra po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sicilija je najveće ostrvo u Mediteranu čije obale zapljuskuju vode Jonskog, Tirenskog i Sredozemnog mora. Prelepe plaže samo su jedan od razloga da je posetite – avanturisti ne propuštaju da obiđu fascinatnu Etnu, najveći aktivni vulkan u Evropi, gurmani imaju svoje mape i puteve vina, a lista kulturno-istorijskih atrakcija ide od rimskih mozaika na Pjaci Armerina do katedrale Monreale, koju nazivaju osmim svetskim čudom, jer predstavlja fantastičnu mešavinu arapske, normanske i vizantijske kulture. Naravno, priča za sebe su sela koja nude autentičan doživljaj sicilijanske kulture.

***

Bonus video: Nedim Sladinovic: Očekuje nas leto koje će obeležiti veći toplotni talasi

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…