Ibica bez žurki i opijanja: Stroga ograničenja za turiste, kazne i do 6.000 evra

Foto: Shutterstock/Alex Tihonovs

Foto: Shutterstock/Alex Tihonovs

Vlada Balearskih ostrva želi da suzbije reputaciju ovog arhipelaga kao mesta za zabavu i zloupotrebu alkohola uvođenjem novih strogih ograničenja i kazni za kršenje pravila koja će uticati na turiste

Na primer, neće više biti happy hour i sličnih promo ponuda koje podstiču konzumiranje alkohola. Prodavnice koje prodaju alkohol moraju da budu zatvorene od 21 i 30 do 8 ujutro, a i dalje je na snazi zabrana organizovanja obilaženje pabova i zabava na brodovima.

Turistima koji su uplatili all inclusive odmor, biće dopušteno da popiju samo šest pića dnevno, i to tri pića oko ručka i tri tokom večeri.

Pravila se odnose na all-inclusive turiste na Ibici, kao i na područjima Plaja de Palma, El Arenal, Magaluf i West End Sant Antoni de Portmany.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pravila o alkoholu, uvedena su i druga ograničenja uključujući zabranu skakanja između balkona. Mesta za koja se utvrdi da krše ova pravila s “ozbiljnim i vrlo teškim prekršajima” mogu se suočiti s kaznama od 60.000 do 600.000 eura, uz zabranu poslovanja do tri godine.

Pojedinci za koje se utvrdi da krše pravila mogu biti kažnjeni sa novčanom kaznom od 1.000 do 6.000 eura.

Izvor: b92.net (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…