I Konstrakta zaglavila na granici: Haos na prelazima, evo koliko se čeka

Ako ste danas krenuli na more, nadamo se da vam bar klima u vozilu radi.

Karakteristične gužve za ovo doba godine, pravilo koje posebno važi za petak, subotu, nedelju i ponedeljak ujutru, opet su aktuelne na graničnim pravcima. Iako na sajtu AMSS-a stoji obaveštenje da se i na ulazu i na izlazu iz Srbije čeka po pola sata, iskustva vozača sa terena, kao i snimci sa društvenih mreža, kažu drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada, najveća gužva je viđena na graničnom prelazu „Batrovci-Bajakovo“, gde se sa hrvatske strane vidi nepreglegledna kilometarska kolona automobila koja čeka na ulazak u Srbiju, prenosi Blic. Tu je „zaglavila“ i Ana Đurić Konstrakta, koja je u nekoliko storija snimila kilometarsku gužvu na ovoj deonici.

Foto: Instagram/Konstrakta

*

Foto: Instagram/Konstrakta

Kada se radi o graničnim prelazima sa Mađaraskom, na sajtu AMSS-a, stoji da se na gotovo svim prelazima i na ulazak i na izlazak iz Srbije, čeka pola sata. Izuzetak je jedino Horgoš, gde se na ulaz u Srbiju čeka oko sat vremena.

Najveće čekanje trenutno je na graničnom prelazu “Preševo-Tabanovce”, gde se prema informacijama na sajtu AMSS-a, na izlazak iz Srbije čeka oko sat vremena, a kako navode Srbi okupljeni u Grčkim grupama, na ulazak u Severnu Makedoniju, čeka oko dva sata.

Kako javljaju naši turisti, na alternativnom graničnom prelazu “Prohor Pčinjski- Pelince”, nema gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane, na sajtu AMSM-a, stoje informacije da se na ulazak u Grčku, čeka minimalno, međutim, na kamerama se vide veće kolone, i zastoj.

Na graničnom prelazu “Dojran”, primetne su kolone vozila, a kako kažu naši turisti, čeka se do sat vremena, piše unutar grupe “Grčka uživo”.

Pročitajte još:

Ovakve gužve u smeru ka Severnoj Makedoniji, odnosno Grčkoj, karakteristične su za vikend, pošto se veliki broj Makedonaca i Grka spušta ka moru za vikend, te se gužve sa graničnih prelaza nastavljaju i ka Halkidikiju.

Kada se radi o graničnim prelazima sa Crnom Gorom, na Jabuci je zadržavnaje u oba smera, oko pola sata, kao i na “Špiljanima”. Slična situacija vlada i na graničnom prelazu “Gostun”, gde se takođe u oba smera čeka po pola sata, prema informacijama sa sajta AMSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Gužve na granici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…