Hrvatska policija nakon dva incidenta izbacila upozorenje za plažu

Rešili su da pokušaju da preduprede neprijatne situacije.

Hrvatska policija apeluje na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vredan nakit ili druge skupocene predmete, prenosi Poslovni.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je navedeno, rovinjska policija istražuje dva slučaja krađe s plaže, a oba su se desila 15. juna. Prvo je nepoznati počinitelj u turističkom naselju na području Rovinja otuđio dva ruksaka s mobilnim telefonon, naočarima, slušnim aparatom i drugim predmetima, čime je dve austrijske državljanke oštetio za više hiljada evra.

Pročitajte još:

Drugi slučaj zabeležen u poslepodnevnim satima na jednoj rovinjskoj plaži, kada su dvojica austrijskih državljana u dobi od 42 i 40 godina nakratko ostavili ruksake bez nadzora, što je neko iskoristio i ukrao im stvari za plažu, insulinsku pumpu i druge predmete. Time ih je oštetio za više stotina evra.

Kako bi se izbegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska apeluje na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vredan nakit ili druge skupocene predmete.

Kako smanjiti mogućnost krađe s plaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako na plažu dolazite ličnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu ne ostavljajte vredne predmete na vidljivom mestu. Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.).

Pročitajte još:

– Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novca koliko vam je potrebno.

– Lične isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.

– Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sklonite na skriveno mesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.

– Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.

– Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamerni.

– Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolinu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju brzo obavestite policiju na broj 192.

***

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonus video: Niko nije primetio da je gola prošetala plažom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…