Haos koji vas čeka ako hvatate trajekt u Splitu

Ne može biti gori haos.

Bezbroj taksija raznih registracija, taksisti i takstistice svih generacija, stranaca ko u priči u svim smerovima, teški kamioni, kombiji, motori, skuteri, romobili, „Prometova“ sedmica, pa osamnaestica, autobus Promet Makarska, pa iza njega onaj otvoreni za turiste što razgledaju grad….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se to može videti svako jutro na plus 35 u one dve otvorene trake koje vode od Pazara do Trajektne luke u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Čini se da je nemoguća misija proći taj čep, no nekako, uz mnogo minuta i znoja na čelu, prođe se i to.

„Da nekom zatreba hitna, trebalo bi da pošalju helikopter. Bilo bi dobro da hitna dežura tu“, kaže novinar Duje Klarić i ima pravo jer za hitni slučaj teško bi se moglo i morskim putem s obzirom na to da je pomorski putnički promet takođe u punom pogonu.

„Situacija vam je takva da nas niko ne sluša. Svi rade po svom. Vruće im je, nervozni su. Svima se žuri, a svi dolaze u zadnji čas. Najgore je šta nisu pristojni prema nama,“  rekle su dve mlade policajke za Slobodnu Dalmaciju.

U trajektnoj luci je takođe gužva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže jedan trajekt, kreće drugi, redari usmeravaju putnike, a oni što čekaju svoj trajekt, hvataju ono malo hlada pred zgradom „Jadrolinije“ ispred koje se jedva prolazi od mnoštva minibuseva.

Jelena Ivulić, koordinatorka iz „Jadrolinije“ kaže da je od ranih jutarnjih sati haos.

„Preko 62 hiljade putnika i preko 13 hiljade vozila očekujemo ovaj vikend. Nastavljamo odličan niz još od juna. Juče smo startovali sa punim kapacitetom plovidbenog reda, pa za Supetar umesto 12 linija ide njih 14. Juče smo imali pritisak pa smo uveli i dodatni, 15. polazak.“

„Inače, jutarnji trajekti za Vis, Stari Grad, Vela Luku su rasprodati. Sve je dupkom popunjeno, i Šolta je isto odlična, tako da se nemamo za šta da se žalimo. Odlično, ukratko“, kaže Ivulić nabrajajući ko su putnici na Jadrolinijim trajektima: Slovenci, Česi, Poljaci, Nemci, naši…

„Redari, Lučka uprava i mi…sve je to jedna velika porodica. A ti momci, oni su mađioničari da se slože automobili. Trudimo se svi maksimalno“ , saopštava ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Gužva na graničnim prelazu Preševo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…