Grčko letovalište na 95 km od Soluna ima najtoplije more u septembru

U njegovoj blizini se nalazi jedna od najlepših plaža Grčke.

Skala Furka je veoma malo mesto na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Od Soluna je udaljeno svega 95 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaža ja lepa i peščana, sa kristalno čistom vodom. Na dnu je uglavnom pesak, s tim da na ulazu postoji pojas kamenja širine metar do dva, a zatim je ponovo pesak i plićak. Boja vode je veoma lepa, plavo-zelena, zbog četinara u okruženju.

Turiste uvek interesuje gde će biti najtoplije more u junu i septembru a Skala Furka može da se pohvali tom osobinom.

Na obali tik uz plažu, postoje dve lepe taverne sa fantasticnim pogledom na more, ali i veliki broj privatnih kuća koje su u vlasništvu Grka iz Soluna. Iz tog razloga, prilaz plaži može biti udaljeniji od smeštaja nego sto realno jeste, s obzirom na to da ne može da se prođe kroz privatne posede.

To je i razlog što ovo mesto nema šetalište uz more, nego veliki i simpatično uređeni trg gde se odvija društveni zivot. Ovde su skoncentrisani kafići, prodavnice, taverne i nekoliko igraonica za decu.

Iako je poluostrvo Kasandra, ili prvi prst Halkidikija, ubedljivo najposećeniji kutak grčkog primorja kada su u pitanju turisti iz Srbije, mnogi ne znaju da se tamo nalazi i jedna veoma neobična plaža, koja nikada ne izgleda potpuno isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se na samo 7 kilometara od Skala Furke nalazi neobična plaža, rt Posidi.

Ova poludivlja plaža sa najsitnijim belim peskom i toplim morem predstavlja zaista jedinstven doživljaj za posetioce jer zbog plime i oseke, te peska koji more dovlači i odvlači, plaža konstantno menja oblik i veličinu.

Nekada krajnji desni deo takoreći potone u more i ne vidi se, a nekada iznova izroni, ali u drugačijem obliku nego pre.

Ukoliko želite bogatiji noćni život i interesantnije večernje šetnje Kalitea je udaljena svega 10-ak kilometara, Hanioti je takođe relativno blizu, a naravno i mesta na zapadnoj obali, Siviri i Nea Skioni.

Skala Furka je pre svega odlično letovalište za one koji bi da provedu odmor u mirnom mestu, bez atraktivnih sadržaja za turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

***

Bonus video: Najlepše Plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…