Destinacije u Srbiji u kojima više nema mesta za odmor preko vaučera

Ogromno je interesovanje za vaučere za odmor u Srbiji.

Građani koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara mogu početi da se prijavljuju za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za odmor u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni korisnici se mogu prijaviti isključivo na šalterima JP „Pošta Srbije“ na celoj teritoriji Republike Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Otuda i pitanje kakva je situacija što se tiče kapaciteta. Ispostavlja se da su mnoge popularne destinacije već popunjene i da u smeštajnim jedinicama koje su na listi onih za vaučer – mesta nema.

“Na Srebrnom jezeru nema ništa slobodno, dakle apsolutno su svi kapaciteti popunjeni“, kažu za Novu.

Pritom, vaučer se može koristiti zaključno sa 31. oktobrom 2022. godine, ali neki ugostitelji smeštaj ne izdaju u oktobru, poput onih na Srebrnom jezeru, već do kraja septembra. I to je jedan od razloga što je na letnjim destinacijama odmor na vaučer za mnoge sada već nedostižan.

Saznajemo i da u Beloj crkvi mesta ima još malo, ali generalno destinacije koje se nalaze pored vode, bilo da su banje ili jezera, uglavnom su popunjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrnjačka Banja je cela popunjena, skoro niko nema ništa slobodno. U celoj Banji nećete sigurno naći smeštaj, kapaciteti su odavno popunjeni, džaba tražite“, kažu za Novu iz ovog popularnog turističkog mesta u našoj zemlji.

Pročitajte još:

Ali to ne mora da sasvim obeshrabri. Na planinama i dalje ima slobodnih apartmana. Jedina caka je što je u pitanju malo skuplji smeštaj, uglavnom vikendice koje su jako dobro opremljene.

Zato ukoliko biste da ove godine odmor provedete u Srbiji uz vaučer za putovanja, a voleli biste negde pored vode, bolje požurite, možda je neko mesto još ostalo. Ako biste radije na planinu, mesta i dalje ima, posebno jer mnogi tamo idu i na jesen, ali svakako na vreme isplanirajte i prijavite sve.

Ne zaboravite za kraj i da nevezano za vaučere u našoj zemlji može da se nađe povoljan smeštaj na takozvanim srpskim morima – domaćim jezerima koja mnogi biraju za letnji odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BONUS VIDEO: Ko ima pravo na vaučere za letovanje u Srbiji i šta je potrebno od potvrda?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Twitter

Instagram

Izvor: nova.rs (Putovanja)

Podijelite sa prijateljima

Mjesta koja bi vas mogla zanimati…